RMDSZ: tizenegy erdélyi megye részesül kormánytámogatásban az árvíz által okozott károk kijavítására Fotó: Maszol.ro

RMDSZ: tizenegy erdélyi megye részesül kormánytámogatásban az árvíz által okozott károk kijavítására

A fejlesztési minisztérium javaslatára döntött mai ülésén a kormány: támogatást kapnak az árvíz által sújtott települések a károk kijavítására – tájékoztatott Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A szaktárcavezető rámutatott: Arad és Fehér megyében utakat javítanak ki a kormány által odaítélt finanszírozásból, Beszterce-Naszód, Hunyad, Krassó-Szörény és Máramaros megyében pedig utakat, hidakat, illetve a megrongálódott mezőgazdasági és erdei utakat állítják helyre.

Bihar megyében, Belényesen 12 kishidat vitt el a víz és két kilométeres szakaszon károsította meg az utat. Vaskohszikláson az út menti árkokat takaríthatják ki, Vaskohmezőn pedig az utat javítják a kormánytámogatásból. Köröstárkányon utat javítanak, Feketekápolnán, Tenkén és Alsólugason pedig hidakat javítanak. Magyarremetén a vízhálózat is megkárosult az árvizek miatt, a hibásodást kijavítják” – mutatott rá Cseke Attila.

A miniszter továbbá elmondta: Kolozs megyében a tordatúri polgármesteri hivatal épületét tatarozzák az utak és hidak kijavítása mellett, Kovászna megyében pedig a megyei önkormányzat részesül kormánytámogatásban a megyei utak javítására, és helyreállítják a málnási gyógyfürdőt és parkot is.

Szatmár megyében, Krasznabélteken és Bogdándon végeznek útjavítást, Nagyszokondon és Alsószoporon pedig a víztisztító és vízellátó rendszert javítják. A kormány által odaítélt összegből a Hargita megyei utakat, hidakat javítják fel, mezőgazdasági utakat állítanak helyre, és a beszakadt folyómedreket igazítják ki.

kapcsolódó

Hírlevél