Ruházati, higiéniai és egyéb, újszülötteknek szükséges kellékekre költhető utalvánnyal segítjük a nehéz helyzetben lévő édesanyákat

Ruházati, higiéniai és egyéb, újszülötteknek szükséges kellékekre költhető utalvánnyal segítjük a nehéz helyzetben lévő édesanyákat

Az RMDSZ számára kiemelten fontos a nehéz helyzetben lévők támogatása, ezért a Hátrányos Helyzetű Személyek Megsegítése Operatív Programon keresztül megközelítőleg 10 ezer nehéz helyzetben lévő édesanya kap 2.000 lej összegű támogatást újszülöttnek szükséges kellékekre, a gyermekek születését követő első 3 hónapban. A támogatás teljes összege 12 millió euró.

Az utalvánnyal ruházati kellékeket, fehérneműt, hálózsákot, pelenkákat, higiéniai termékeket, steril kötszert, hőmérőt és tejport lehet vásárolni.

Kedvezményezettek: a garantált minimumjövedelemre jogosult, családtámogatásban részesülő, kiskorú, átmenetileg kritikus élethelyzetben lévő- katasztrófa sújtotta, családon belüli erőszakot elszenvedő, eltartott személyek és a különösen veszélyeztetett helyzetben lévő édesanyák, illetve azok is, akik nem rendelkeznek személyazonosító okmányokkal és nincsenek állampolgári jogaik.

„Sajnos sok édesanya van veszélyeztetett helyzetben, nehéz anyagi körülmények között. Az a feladatunk, hogy megvédjük, segítsük őket, hogy egyetlen újszülött se szenvedjen hiányt az alapvető kellékekben” – jelentette ki Hegedüs Csilla államtitkár.

A kedvezményezettek listáját az állami szociális segélyszolgálat állítja össze és küldi el a megyei prefektúrának, amely megye szinten összesíti a listát. A támogatáshoz szükséges utalványkártyákat az önkormányzatok által felhatalmazott egységek bocsátják ki.

A támogatás az átutalástól számított 6 hónapon belül használható fel és csakis az újszülöttek ápolására szolgáló termékek vásárlására lehet használni.

További részletek a támogatásról elérhetőek a minisztérium oldalán.

kapcsolódó

Hírlevél