Segítünk a fiataloknak munkát találni, hogy itthon tudjanak boldogulni!

Segítünk a fiataloknak munkát találni, hogy itthon tudjanak boldogulni!

Az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma közzétette a NEETS fiatalok (not in education, not in training, avagy nem vesz részt a foglalkoztatásban, oktatásban vagy képzésben) támogatására szánt pályázati felhívást. A finanszírozás összértéke 92 millió euró, ebből több mint 22 500 munkanélküli fiatalnak segítenek munkát találni, saját vállalkozást indítani.

„A fiatalok támogatása prioritás számunkra, azért dolgozunk, hogy biztos jövőt és megfelelő megélhetési körülményeket teremtsünk, hogy a fiatalok itthon tudjanak boldogulni. Szeptemberben 99 nyertes szerződést hagytunk már jóvá. Ezek összértéke több mint 185 millió euró volt és amelyből több mint 60 ezer fiatalt segítünk elhelyezkedni a munkapiacon. Ehhez jön most ez az újabb felhívás, hogy még több fiatalt tudjunk támogatni abban, hogy befejezhessék kötelező iskolai tanulmányaikat, olyan szakmát tanuljanak, amelyekre nagy a kereslet a munkaerőpiacon vagy éppen saját vállalkozásukat tudják elindítani” – nyilatkozta Hegedüs Csilla, az Európai Beruházások és Projektek Minisztériumának államtitkára.

A támogatott projektek által több mint 22 500, főleg vidéki vagy roma származású, 16 és 29 év közötti fiatal részesül olyan intézkedésekben, amelyek segítik őket elhelyezkedni a munkapiacon. Továbbá 800 fiatal kap 25 ezer eurós támogatást, hogy saját vállalkozást indítson.  A program összköltségvetése 92 millió euró, egy projektet legtöbb 1 millió euróval támogatnak, ezeknek megvalósítási időszaka 18 hónap.

Pályázni a felnőtt szakképzési szolgáltatók, a speciális foglalkoztatási szolgáltatások akkreditált szolgáltatói, a szakmai készségek értékelésére és tanúsítására jóváhagyott központok, szakszervezetek, munkáltatói szervezetek, civil szervezetek,  ifjúsági szervezetek,

kereskedelmi- és iparkamarák, közhasznú jogi személyek, az Állami Foglalkoztatási Szolgálat, az Ifjúsági és Sportminisztérium és az alárendelt intézmények, vállalkozások társulásai tudnak. A pályázatokat legkésőbb december 31-ig lehet leadni.

ℹ️ További információk a minisztérium honlapján találhatók, itt.

kapcsolódó

Hírlevél