Több mint 2800 diák délutáni oktatását biztosította a most záruló tanévben az Iskola Alapítvány

Több mint 2800 diák délutáni oktatását biztosította a most záruló tanévben az Iskola Alapítvány

A program szeptembertől folytatódik.

A 2023/2024-es tanévben is számos család számára jelentett hatalmas segítséget az Iskola Alapítvány által 58 településen és 63 tanintézményben biztosított Délutáni Oktatási Program. Az Afterschool célja az anyanyelvű oktatás vonzerejének növelése, az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése, a magyar iskolák népszerűsítése és a családok közvetett anyagi támogatása.

Ebben a tanévben összesen 2833 gyermek vett részt a foglalkozásokon. Ezáltal több mint kétezer család részesült közvetett anyagi támogatásban, a meleg ebédhez való hozzájárulással és a pedagógusok bérének finanszírozásával.

A program számokban mérhető sikere és kiterjedése 2019-es beindításához képest az elmúlt öt évben megduplázódott. Nemcsak a helyszínek és a programban résztvevő diákok száma növekedett jelentősen az elmúlt öt évben, de a pedagógusok száma is. A tanórák után 182 szakképzett pedagógus foglalkozott a román többségű közegben élő elemistákkal, akik segítettek a gyermekeknek a házi feladatok megoldásában, illetve különböző készség- és képességfejlesztő tevékenységet tartottak számukra.

A 2024/2025-ös tanévben is folytatódik a Délutáni Oktatási Program, továbbra is biztosítva a szórványban élő elemis diákok támogatását és az anyanyelvű oktatás megerősítését.

Az Iskola Alapítvány ezúton is köszönetét fejezi ki az egész tanéves munkáért a partneriskolák vezetősége, munkatársaik és pedagógusaik irányába, egyben kellemes vakációt és szép nyarat kívánva nekik, és minden diáknak!

kapcsolódó

Hírlevél