Verseny az életért – sportlegendákkal buzdít oltásra a sportminisztérium

Verseny az életért – sportlegendákkal buzdít oltásra a sportminisztérium

Az Ifjúsági és Sportminisztérium, élén Novák Eduárd miniszterrel, paralimpiai bajnokkal elindítja a Verseny az életért című kampányt, amelynek célja romániai sportlegendák segítségével oltásra buzdítani a lakosságot. A kampány a sportolók személyes vallomásán, élményén és üzenetein alapszik.

Ma Romániában minden harmadik percben meghal egy ember koronavírusban. Az utóbbi hetekben minden negatív rekordot megdöntött az ország, az elhalálozások oka, hogy a lakosság csupán 30 százaléka értette meg, hogy egyedül az oltás tudja megvédeni a járványtól. Ezek az adatok aggasztóak, és bár már csak magunkkal versenyzünk, folyamatosan megdöntjük saját rekordjainkat. Mi azonban most egy másik versenyre neveztünk be! Egy, az életért folytatott versenybe! Közel vagyunk a katasztrófához, nem maradhatunk közömbösek. Senki sincs biztonságban, a veszély túl nagy, ezért sürgős lépésekre van szükségünk. Bármelyik pillanatban megbetegedhetnek szeretteink, és a vírus örökre elveheti őket tőlünk. Úgy gondolom, nincs nagyobb kockázat a halálnál. Nincs kézzelfoghatóbb megoldás, mint a vakcina! Az oltás választóvíz élet és halál között. Ezt el kell fogadnunk és minél több emberrel meg kell értetnünk!” – nyilatkozta Novák Eduárd.

A kampány célja Románia történetének legnagyobb sportolói által oltásra buzdítani a lakosságot. Hiszünk abban, hogy a bajnokok által elérünk egy olyan közösséget, akik jelenleg bizonytalanok.

Megtiszteltetés számomra, hogy ebben az életért folytatott versenybe Románia legértékesebb sportolóival együtt neveztünk be, akik a bátorság és a felelősség igazi példaképei. Ez az egyik legfontosabb verseny, amelyben valaha is részt vettünk, és azzal a szándékkal tesszük, hogy bátorságot és bizalmat adjunk embertársainknak, hogy minél több életet megmentsünk, és hogy visszaszerezzük szabadságunkat, amelytől ez az aljas vírus megfosztott” – mondta el a sportminiszter, paralimpiai bajnok.

A Verseny az életért (Campioni pentru viață) című kampány a https://www.facebook.com/campionipentruviata oldalon, az Ifjúsági és Sportminisztérium, Novák Eduárd miniszter Facebook-oldalán, valamint a különböző médiaorgánumok oldalain zajlik. A kampány fő médiapartnere a Román Televízió.

A kampány népszerűsítése teljes mértékben pro bono alapon történik mind a sportolók, mind a kampányhoz csatlakozó médiapartnerek esetében.  

A kampányhoz eddig olyan sportolók csatlakoztak, mint Szőcs Bernadette, Tófalvi Éva, Gabriela Szabo, Doina Melinte, Ana Maria Brânză, Victor Hănescu, Marian Drăgulescu, de kisfilm készül majd Bölöni Lászlóval, Elisabeta Lipăval és még számos sportlegendával.

A kampány első magyar videói letölthető formában elérhetők ITT

kapcsolódó

Hírlevél