Winkler Gyula folytatja megyei elnöki megbízatását

Winkler Gyula folytatja megyei elnöki megbízatását

Tisztújítás az RMDSZ Hunyad megyei szervezeténél

Folytatja elnöki megbízatását Winkler Gyula az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének élén, miután újabb két évre szavaztak bizalmat neki a szombati tisztújító gyűlésen résztvevő küldöttek. Az elnök javaslatára továbbra is Széll Lőrincz marad a Hunyad megyei szervezet ügyvezető elnöke.

Nehéz időszak következik, amikor mi, magyarok a dél-erdélyi szórványban számarányunk felett kell teljesítenünk. A nulladik prioritásunk tehát a 2024-es szuperválasztási év lesz. Jövőben alig nyolc hónap leforgása alatt négy választási megmérettetésen kell helyt állnunk. Azt már tudjuk, hogy 2024. június 9-én európai parlamenti választásokat szerveznek, majd ősszel egymás után következnek az önkormányzati, parlamenti és államelnök választások, Zárnunk kell sorainkat a szórványban, Hunyad megyében is, hogy jobb eredményt érjünk el, mint 2020-ban” – emelte ki Winkler Gyula a tisztújító gyűlésen.

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének továbbra is a közösségépítés, a szervezet megerősítése, az anyanyelvű oktatás marad a prioritás. „Minden prioritásunkhoz csapatmunka szükséges. A szórványban közösen kell dolgoznunk az egyházakkal, a civil és szakmai szervezetekkel, a fiatalokkal és szépkorúakkal, mindenkivel, akinek a nemzeti ügy fontos. Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Nagy örömmel láttam, hogy – hosszú évek óta először – jóval többen vagyunk a teremben, mint a küldöttek hivatalos száma, vagyis a 15 helyi szervezet 103 képviselője” – hangsúlyozta a megyei elnök, megköszönve helyi szervezetek, a HUMMIT és a Nőszervezet bizalmát.

A Déván megtartott tisztújító gyűlésen részt vett Magyari Tivadar, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, aki átadva Kelemen Hunor szövetségi elnök üzenetét, politikai tájékoztatót tartott.

kapcsolódó

Hírlevél