A lovagkirály virtuális útja – Hasznos Szent László-brand tippek a SIC Feszten Fotó: Fotó: Komporály Gergő

A lovagkirály virtuális útja – Hasznos Szent László-brand tippek a SIC Feszten

Szent László utalvány iskolásoknak tanulmányi-, illetve családi kirándulásokra, online felületen elérhető kvíz és virtuális játékok, animációs kisfilmek, plakátok, történelmi nevezetességek összevonása és népszerűsítése különböző rendezvényekkel, csatajelenetekkel – többek között ilyen módon látják a Székelyföldi Szabadegyetemen részt vevő fiatalok Szent László király életútjának, brandjének népszerűsítését.

Szent László útjának kiépítése és a lovagkirály brandingelése nehéz, de nem lehetetlen feladat a 21. század fiataljai számára, fogalmazta meg a témában, csütörtökön tartott előadásában Hegedüs Csilla, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság elnöke és Tamás Ágnes, az RMDSZ online kommunikációsa.

Háromszéken számos település: Bibarcfalva, Kilyén, Sepsibesenyő, Szacsva, Kökös és Gelence szerepel a Szent László örökség útján.

Hegedüs Csilla, az RMDSZ ügyvezető alelnöke elmondta: „Olyan személyiséget kerestünk, aki összeköt minket Kárpát-medencei magyarokat. Létrehoztunk egy olyan turisztikai útvonalat, szálláshelyek feltüntetésével, amely által ismertté tesszük Erdély különböző térségeit, növelve a turisztikai forgalmat. Erdélyből és Észak-Magyarországról 44 település épített öröksége, a Szent László pénze természeti értékként, valamint a Szent László monda és a róla elnevezett települések őrzik a lovagkirály emlékét. Háromszéken vettünk fel a legtöbb települést a Szent László út projektbe, amely kapcsán számos kutatás, marketing terv és kiadványok készülnek, hamarosan pedig a honlap is indult. Emellett pályázati források felkutatását is biztosítjuk a Szent László freskókkal díszített templomok felújításához.” Hozzátette: a lovagkirály útja tulajdonképpen megkülönböztet minket bárki mástól.

Tamás Ágnes, az RMDSZ online kommunikációsa szerint azért dolgoznak, hogy a lovagkirály beívódjon a fiatalok tudatába. Nehéz dolguk van, de igyekeznek az olyan típusú információs felügyeleteken kommunikálni, amelyeket a fiatalok előszeretettel használnak. „A lovagkirály történetét úgy próbáljuk bemutatni, hogy érdekes legyen, eseményeket, turisztikai útvonalterveket, fesztiváltúrákat, látnivalókat társítunk hozzájuk. Szent Lászlót csatolt turisztikai áruként népszerűsítjük. Már követhető a Szent László érték a facebookon (Lovagkirály), hamarosan telefonos applikációként is fog működni.” – fogalmazott a szakember.

A 825 esztendővel ezelőtt június 27-én szentté avatott, 940 éve trónra lépett nagy király a magyar történelem kiemelkedő hőse. Rá emlékezve hirdette meg a Szent László-évet a Magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság.

kapcsolódó

Hírlevél