Helyi erőforrásokra, értékekre kell alapozni Kolozsvár fejlesztését - Civilekkel találkozott Eckstein-Kovács Péter

Helyi erőforrásokra, értékekre kell alapozni Kolozsvár fejlesztését - Civilekkel találkozott Eckstein-Kovács Péter

„Tettek, nem szavak” – jelentette ki Eckstein-Kovács Péter, az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje kedd délután azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelynek keretén belül az Eckstein Patikában találkozott a helyi civil szervezetek képviselőivel. A baráti, közvetlen hangulatú eszmecserén minden civil képviselő kifejthette problémáit, észrevételeit.

A civil szervezetek jelenlévő képviselői hangsúlyozták, fontos lenne, hogy a polgármesterjelöltek kivétel nélkül részt vegyenek egy nyilvános vitán, amely során bemutathatnák és megvitatnák programjukat. Mint fogalmaztak, Eckstein-Kovács Péter ellenjelöltjeit nem lehet nyilvános vitákon vagy eseményeken látni, és azok programjait sem ismerik kellőképpen.

A civilek képviselői olyan problémákra hívták fel a Szövetség polgármesterjelöltjének figyelmét, mint például a romák diszkriminált helyzete, akik etnikai hovatartozásuk miatt nehezen kapnak munkát. A város szempontjából fontosnak tartják egy olyan hosszú távú fejlesztési terv kidolgozását, amely nem módosul minden polgármesterváltás alkalmával. Olyan helyi vezetőséget, tanácsot támogatnak, amely figyelembe veszi a lakosokat és a helyi problémákat, azt szeretnék, ha a lakóközösséget olyan kérdésekbe is bevonnák, mint például a városrendezés. Szerintük a buszjáratok nincsenek összhangban a város aktuális helyzetével, jelezték, ezek útvonalait olyan módon kellene alakítani, hogy azok illeszkedjenek a város infrastruktúrájához és minden fontos intézményt tömegközlekedéssel is meg lehessen közelíteni.

A találkozón a civil szervezetek jelezték: partnerségi viszonyt szeretnének kialakítani a városvezetéssel, átlátható döntésfolyamatot szorgalmaznak, és a korrupció visszaszorítását sürgetik.

A civilekkel egyetértésben Eckstein-Kovács Péter megfogalmazta: a város fejlesztését a helyi erőforrásokra, értékekre kell alapozni. „Kolozsvár a mindannyiunké, ezért cselekedni, tenni kell, folyamatosan kell építkeznünk” – összegzett az RMDSZ polgármesterjelöltje.

kapcsolódó

Hírlevél