Kitart az új lendület Sárközújlakon - Idén is sikeres volt a szüreti bál

Kitart az új lendület Sárközújlakon - Idén is sikeres volt a szüreti bál

Hajnalig mulattak a helyi RMDSZ szervezte szüreti bálon szombaton Sárközújlakon. A bálnak helyet adó étterem zsúfolásig megtelt fiatalokkal, a vidám pillanatokért a Szomszédnéni Produkciós Iroda és egy négyfős, debreceni, mókás népi hagyományokat bemutató tánccsoport felelt.

Színvonalas zene, jó társaság, vidám pillanatok és hajnalig tartó felszabadult tánc jellemezte idén is a sárközújlaki szüreti bált. A zenéért két józsefházi zenész, a vidám pillanatokért a “szomszédnénis” Tóth Szabolcs és Bálint Ferenc, a mulatozásért pedig a helyi fiatalok feleltek a rendezvényen. Könnyű a sárközieket táncba vinni – derült ki szombat este, hiszen a négyfős debreceni hagyományőrző csoport produkciója után szinte egy emberként álltak fel és ropták hajnalig a táncot.

A helybeli fiatalok mellett Szatmárnémetiből is sok vendég érkezett a rendezvényre. A megyei RMDSZ-t Pataki Csaba elnök, szenátorjelölt, Kereskényi Gábor képviselőjelölt, Csehi Árpád, a megyei tanács alelnöke és Kovács Máté megyei tanácsos képviselte. Az egybegyűlteket a rendezvény jó hangulatáért is felelős Piricsi Artúr polgármester köszöntötte.

Pataki Csaba szenátorjelölt üdvözlő beszédében kihangsúlyozta, példaértékű a helybeliek lendületessége. “A tavaszi önkormányzati választási kampányban a sárköziek jelszava is az új lendület volt. Ez az új lendület most a megyei szervezetet hatja át, és bízunk benne, hogy a december 9-i választásokon ugyanúgy sikeresen teljesítünk, mint ahogy a sárköziek tették tavasszal” – jelentette ki Pataki.

Kereskényi Gábor képviselőjelölt a választások tétjét emelte ki beszédében. “A nemzeti színű zászlóba öltöztetett megyeházán már a magyar szót sem veszik jó néven. Ott kell lennünk, jól kell szerepelnünk december 9-én, hogy helyreállíthassuk az egyensúlyt a megyében” – jelentette ki Kereskényi.

Ezt követően a hajnalig tartó mulatozást csak a tombolahúzás szakította meg egy rövid félórára, amelyen a támogatók által felajánlott nyeremények lettek kisorsolva.

kapcsolódó

Hírlevél