Ladányi Árpádot választották az RMDSZ Fehér Megyei Szervezetének elnökévé

Ladányi Árpádot választották az RMDSZ Fehér Megyei Szervezetének elnökévé

Új elnökét és választmányi elnökét választotta meg az RMDSZ Fehér Megyei Szervezete a hét folyamán, Nagyenyeden. 2017 novembere óta a szervezet elnöki tisztségét ideiglenesen ellátó Nagy Zoltán Levente területi szervezetekért felelős ügyvezető alelnököt Ladányi Árpád jogász váltja.

A Fehér megyei szervezet az április 29-május 17. közötti időszakban sorra megújította helyi képviseleteit: tavasszal mind a 18 helyi szervezetben közgyűléseket szerveztek. Ezeken az eseményeken minden Fehér megyei magyar embernek arra adatott lehetőség, hogy véleményét szabadon kinyilváníthassa, szavazatával ahhoz járuljon hozzá, hogy lendületes és erős érdekképviselete legyen a Fehér megyei közösségnek.

A Szövetség Fehér Megyei Szervezetének megbízott elnöke, Nagy Zoltán Levente a küldöttgyűlésen köszönetet mondott mindazoknak, akik nagy szerepet vállaltak a megyei szervezet újraépítésben az elmúlt fél évben, továbbá elmondta: bízik abban, hogy az erős felhatalmazás birtokában lévő új csapat hatékonyan képviseli majd mindazokat a törekvéseket, amelyek a szórványoktatás megerősítését célozzák elsősorban, illetve valódi partnerséget biztosítanak az RMDSZ által vezetett önkormányzatoknak. „Örülök, hogy csapatban gondolkodtak, dolgoztak, hogy a közös munkában azok vesznek részt, akik a magyar közösség érdekeit tartják szem előtt” – nyomatékosított az ügyvezető alelnök.

A belső választáson résztvevő 61 küldöttből 54-en Ladányi Árpád jogászt támogatták – aki korábban, 2013-2015 között már betöltötte az RMDSZ Fehér Megyei szervezetének elnöki tisztségét. Ladányi Árpád megköszönte a bizalmat, és elmondta: mandátumát a közösség érdekébe állított munka lehetőségeként tekinti. „Olyan környezetben, ahol közösségünk aránya pár százalékos csupán, ahol a magyar nyelv használata jelentősen beszűkül, magyarságunk megtartását, nemzeti öntudatunkat, magyar nyelvünket csakis iskoláink, egyházaink és közösségi tevékenységeink biztosítják” –mondta az RMDSZ Fehér Megyei szervezetének új elnöke.

A szervezet Hudacsek Katalin Évát választotta ügyvezető elnökének, a választmányi elnök Ladányi Csaba Árpád lett.

kapcsolódó

Hírlevél