Meg kell küzdenünk a többséggel, meg kell küzdenünk a közönnyel

Meg kell küzdenünk a többséggel, meg kell küzdenünk a közönnyel

Kolozs megyében állomásozott az RMDSZ által szervezett, „Erdélyi Értékek” nevet viselő karaván csütörtökön, december 6-án.

A dési Arta Mozi színpadán fellépett az Aranyeső néptánccsoport,  Szabó Zoltán, a Médiabefutó felfedezettje, Zsók Levente, az Erdélyi Humorfesztivál nyertese és a Showder Klub humoristája, illetve a Kolozsvári Magyar Opera művészei. Előadás előtt Kovrig Annamária, a dési RMDSZ elnöke köszöntötte a közönséget, majd Lőrinzi Zoltán szenátor-jelölt vette át a szót. „Június 10-én bizalmat szavaztak nekünk, így sikerült bejutnunk a tanácsba. De 144 szavazaton múlt, hogy csak 5, nem 6 tanácsosunk van. Kisbácsban 3 szavazat kellett volna még ahhoz, hogy magyar polgármesterünk legyen. Minden szavazat számít! Ezt megfontolva menjenek el szavazni vasárnap!” – mondta Lőrinczi.

„Sok politikus ígért fűt-fát Önöknek az elmúlt egy hónapban. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem csak ígéreteket tett az elmúlt huszonhárom évben. Mi kitartóan dolgozunk az erdélyi magyarságért a munka hibáival és sikereivel” – mondta el Bodor László, az RMDSZ program és ífjúságért felelős főtitkárhelyettese, majd folytatta – „Sok harcot vesztettünk a történelem folyamán, és vasárnap egy újabb harc következik. Meg kell küzdenünk a többséggel, meg kell küzdenünk a közönnyel és ezt a harcot az erdélyi magyarságnak meg kell nyernie. Meg kell nyerni Dézsen, Kolozs megyében és Erdélyben. Csak magunkra számithatunk ebben a harcban, de ha beállunk egy zászló alá, az RMDSZ zászlaja alá, akkor december 10-én egy sikeres csatán leszünk túl.”

kapcsolódó

Hírlevél