Megalakult az RMDSZ zilahi Nőszervezete

Megalakult az RMDSZ zilahi Nőszervezete

Január 24-én tartotta alakuló ülését az RMDSZ Zilahi Nőszervezet, amelyen Seres Dénes, a Szilágy megyei RMDSZ elnöke, valamint Lakatos Sándor, a Zilah városi RMDSZ elnöke köszöntötte a jelenlevő 38 hölgyet.

 Az alakuló és választó közgyűlésen, Marina Ida, a Szilágy Megyei Nőszervezet elnöke vezetésével a résztvevők Kovács Irénke főtanfelügyelő-helyettesnek szavaztak bizalmat a szervezet élére, ugyanakkor megválasztották az öt alelnököt is, Simonfi Mária, Csiszár Zsuzsa, Bálint Emőke, Bara Emőke és Béczi Csilla személyében, továbbá a titkári feladatokra Cseke Judit kapott megbízást.

 

Marina Ida, az RMDSZ Nőszervezetének országos alelnöke, Szilágybagos polgármestere kiemelte: „Így teljes az RMDSZ, hisz eddig érezhetően hiányzott a hölgyek hangsúlyos jelenléte a Szövetség tevékenysége során. Célunk, hogy minél több döntéshozó fórumon ott legyünk, nem azért, mert nők vagyunk, hanem azért, mert megérdemeljük, és szakmailag felkészültek vagyunk erre. A Nőszervezet keretén belül kiemelten fontos a csapatmunka, hisz mindannyian sokat tanulhatunk egymástól és, ha szívvel-lélekkel végezzük ezt a munkát, nagyon szép eredményeket érhetünk el.”


A gyűlés folyatatásában élénk párbeszéd alakult ki az elkövetkező időszak terveiről, valamint a közeledő EP választási kampányba való bekapcsolódásról, továbbá a frissen megalakult nőszervezet elnöksége és tagjai a jövő hétre tűzték ki a következő találkozót, amelynek keretén belül a konkrét feladat-elosztás lesz napirenden.

 

Szilágy megyében ez a huszadik megalakult Nőszervezet, és a tervek szerint március végéig minden településen, ahol erre lehetőség nyílik, meg fogják alakítani a helyi szervezeteket. 

kapcsolódó

Hírlevél