Papp Lajos-Levente a SZiT új elnöke

Papp Lajos-Levente a SZiT új elnöke

A szilágysomlyói Papp Lajos-Leventét választotta elnöknek a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (SZiT) június 15-i tisztújító küldöttgyűlésen, Zilahon.

A küldöttgyűlésen elsőként Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke köszöntötte az ifjúságot, kifejtette mennyire örül annak, hogy a Szilágy megyei ifjúság önszerveződése jól működik, és partnerségben az RMDSZ-el azon dolgoznak, hogy segítsék az ifjúság társadalmi beilleszkedését. „Az elmúlt évben minden magyar háztartásba ellátogattunk, azt tapasztaltuk, hogy elnéptelenednek falvaink, jobb lét reményében külföldre mennek a fiatalok, illetve továbbtanulók sokasága marad az egyetemi városokban. A társadalmunkra nézve ez nagyon veszélyes állapotot jelent, viszont bízom abban, hogy közösen sikerül tennünk ellene. Örülök, hogy az aktív fiatalság arra sarkallja társait, hogy itthon maradjanak, a Szilágyságban alapítsanak családot. Munkájukkal felhívják a figyelmet az itthon végzett közösségi tevékenység, az együtt gondolkodás és cselekvés fontosságára is.”

Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke elmondta, az ifjúsági szervezetet tizennégy évvel ezelőtt alapították meg, majd 2005-ben jegyezték be. „Jó azt tapasztalni, hogy a SZiT ma is jól működik, és folyamatosan építkezik. Az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezete mindig partnere volt az ifjúságnak, a közös gondolkodás és cselekvés hozzájárult mindkét szervezet eredményeihez. Nagyon fontos a további építkezés, mindnyájunknak feladatunk, hogy ne engedjük kikopni a helyi kisebb önszerveződéseket. A közösségi élet minden színterén vállaltatok eddig feladatot, és biztos vagyok abban, hogy az új csapat a meglévő tevékenységek mellett hoz majd olyan újításokat is, amelyekkel össze tudja fogni a szilágysági magyar fiatalokat helyi és megyei szinteken.

„Jómagam is szívügyemként kezelem az ifjúsági törekvések megvalósítását, így javaslatomra, idén sikerült beindítani a megyei tanácsnál az ifjúság és sport tevékenység támogatását. Csak kéz a kézben tudjuk tovább vinni, amit az elődeink több mint 27 éve elkezdtek, és ebben mindig partneretek leszek” – tette hozzá Szilágyi Róbert István.

A Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács küldöttgyűlése Demyen István leköszönő elnök beszámolójával folytatódott, majd az új elnök ismertette legfontosabb irányelveit. A csapatépítés és szervezeti háló kiterjesztése a megye teljes területére, illetve további aktív fiatalok bekapcsolása az ifjúsági munkába az elsődleges cél. Teljes évet kitöltő, havi programok szervezésére törekednek, amely által több fiatalt tudnak megszólítani, és aktívabb ifjúsági életet képesek fenntartani. Papp Lajos-Levente kamatoztatni szeretné azt a tapasztalatot, amit a Szilágysomlyói Ifjúsági Egyeztető Tanács elnökeként, illetve a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnökségi tagjaként szerzett az elmúlt évek során, ebben lesz partnere az újonnan megválasztott hat alelnök is: Bogya Annamária, Farnas Zoltán, Máté Borbála, Moni Sándor, Stanciu Rudolf és Szoboszlai Györk.

 

kapcsolódó

Hírlevél