RMDSZ-es polgármestere van Harasztos községnek

RMDSZ-es polgármestere van Harasztos községnek

Szabó József személyében új RMDSZ-es megbízott polgármestere van Harasztos községnek. Daniel Drăgulin, a község Nemzeti Liberális Párt színeiben megválasztott polgármestere lemondott tisztségéről, így Szabó József korábbi alpolgármester veszi át a hivatal irányítását. A törvény értelmében 90 napon belül kell a kormánynak megszervezni az új választásokat az adott településen, addig az alpolgármester az önkormányzat megbízott vezetője.

Megtiszteltetés számomra a kinevezés. A törvény értelmében a polgármester lemondása esetén az alpolgármester veszi át az önkormányzat vezetését. Úgy érzem ez egy nagy felelősséggel járó feladat és igyekszem majd eleget tenni kötelezettségeimnek, még ha rövidebb időre is szól a kinevezés. Célunk, hogy az az egyharmad magyarság, amely a községben él, továbbra is megfelelőképpen képviselve legyen”– nyilatkozta Szabó József.

A megbízott polgármester elmondta a munkája során is kiemelt fontossággal szolgálja a magyar közösséget és mindent megtesz, hogy a községben lakók továbbra is elégedettek legyenek helyzetükkel.

Május 22-én mondott le a polgármester hivatalából és június 6.-a óta tölti be Szabó József a megbízott polgármesteri tisztséget, egészen a minisztérium döntése alapján megszabott következő választásig.

Kolozs megyében az RMDSZ 8 polgármesteri, 18 alpolgármesteri és 143 helyi tanácsosi tisztséget szerzett az elmúlt évben tartott választásokon. A megyei önkormányzatban 7 tanácsost sikerült bejuttatnia a megyében élő magyarok szavazatinak köszönhetően, ami két mandátummal többet jelent az elmúlt ciklushoz képest. „Fontos lehetőség ez a harasztosi magyar közösség és az RMDSZ számára. A következő időszakban lehetőségünk lesz megmutatni, hogy felkészült embereink a krízis helyzetekben is helyt állnak. Ismét tanúbizonyságot tehetünk arról, hogy magyar ember is képes tisztességgel elvezetni egy önkormányzatot, csak úgy, mint amikor egy éven át Vákár István vezette a Kolozs Megyei Tanácsot” – nyilatkozta Antal Géza, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

kapcsolódó

Hírlevél