Seres Dénes: az önkormányzati választásokon való részvétellel beleszólhatunk településeink jövőjébe

Seres Dénes: az önkormányzati választásokon való részvétellel beleszólhatunk településeink jövőjébe

„Minél erősebb településeinken az RMDSZ jelenléte, annál erősebbek vagyunk megye szinten is, és annál jobban tudjuk segíteni községeinket a fejlődésben. A választóknak úgy kell szavazniuk június 5-én, ahogy lelkiismeretük diktálja. Tudatában kell lennünk annak, hogy csak az RMDSZ-re leadott szavazat az, amely biztosan hasznosul, és a szavazás az emberek egyetlen lehetősége ahhoz, hogy hozzájáruljanak településük irányításához” – jelentette ki Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke Szilágyballán május 20-án, pénteken a helyi kultúrotthonban szervezett falugyűlésen.

Seres Dénes Szilágyballa különös helyzetére világított rá a találkozón, kiemelte, megengedhetetlen, hogy Oláhbaksa község legnagyobb településeként, több mint 40 százalékos magyar lakossággal hangsúlyos képviselet nélkül maradjon a szilágyballai közösség. „Mutassuk meg, hogy képesek vagyunk összefogással kimozdítani Szilágyballát abból a megrekedt helyzetből, amelybe a mostani vezetés, és a tisztségéből időközben felfüggesztet polgármester taszította. Egyszer már érezze a közösség, hogy mi is tudunk vezetni, és nem is rosszul, mert hozzáértő tanácsosi csapata, valamint fiatal és felkészült polgármesterjelöltje van Demyen István személyében RMDSZ szilágyballai szervezetének” – hangsúlyozta a parlamenti képviselő.

Ugyanolyan fontos, hogy polgármesterünk, helyi és megyei tanácsosaink legyenek, mert ezek összekapcsolódnak, és az egyik láncszem a másik nélkül nem működik. Ezért fontos, hogy Szilágyballának is 60 év után olyan magyar vezetője legyen, aki tudja mi a fontos a településnek és az itt élő közösségnek – emelte ki Szilágyi Róbert István. Az RMDSZ Szilágy megyei tanácsosi listájának vezetője hozzátette: „soha senki a magyar ügyet nem fogja felvállalni az RMDSZ képviseletén kívül, ezért fontos az összefogás”.

A falugyűlésen felszólalt Demyen István polgármesterjelölt is, aki a szavazás fontosságáról beszélt: „ne csak értem és a tanácsosokért, hanem az egész szilágyballai közösségért jöjjenek el szavazni. Hatalmas feladat, amire vállalkozunk, de ha mi nem teszünk az itt élő magyarokért, akkor más sem fog, és ezt megmutatta az elmúlt évek történése is. Nem lehet Szilágyballán megosztottság! Már a Római Birodalom politikai elve volt, hogy oszd meg és uralkodj. Nálunk is ezt az elvet próbálják érvényesíteni, de nem engedhetjük. Szavazzunk ara, hogy végre nekünk is élhető otthonunk legyen”. Demyen István a közösség legnagyobb problémájára is rávilágított: „olyan feltételeket kell megteremtsünk, hogy a fiatalok itthon akarjanak maradni és az egyetemet végzettek haza akarjanak jönni. Olyan otthont kell kialakítsunk, hogy mindenki számára Szilágyballa a jólétet és a biztonságot jelentse. Sokakat nem érdekel a politika, de azt kell megértsük, hogy a politika csak egy eszköz, hogy meg tudjuk teremteni a jobb életet a következő generációnak. Ha azt mondjuk, nem érdekel helyi szinten a politika, akkor azt is kijelentjük, hogy nem érdekel gyerekeink jövője, nem érdekel az otthonunk sorsa”.

kapcsolódó

Hírlevél