Seres Dénes: Tiszteletet Erdélynek, tiszteletet a Szilágyságnak!

Seres Dénes: Tiszteletet Erdélynek, tiszteletet a Szilágyságnak!

„Tisztelet jár Erdélynek, Szilágyságnak és az itt élő magyarságnak” – szólalt fel Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke Kémeren, Sarmaságon, Szilágylompérton és Selymesilosván, a Helyi Küldöttek Tanácsának bővített ülésen november 11-én.

Végh Sándor szenátor a találkozókon elmondta: az RMDSZ olyan modern országot akar, ahol a helyi közösségek döntenek az őket érintő ügyekről, és nem Bukarestből diktálnak nekik.

Biztosak vagyunk abban, hogy Erdély, a Szilágyság a jövő, és ez nem csak számunkra kellene, hogy egyértelmű legyen. Hisszük, hogy ami jó Erdélynek, az az egész országnak is jó, és ami jó az erdélyi magyaroknak, az jó a románoknak, szászoknak, romáknak is. Erdély ennek az országnak a fő mozgatórugója, ahol érdemes élni, és jövőt építeni” – fejtette ki Seres Dénes, majd kiemelte: az RMDSZ csak olyan régiós reformot támogat, amely jelentős döntési hatáskört ad az erdélyi településeknek, és ezért fel kell számolni Bukarest mindenre kiterjedő hatalmát, a fölösleges bürokráciát.

Seres Dénes parlamenti képviselő, Végh Sándor szenátor és Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke a következő napokban ellátogat a megye többi magyar lakta településére is, mert hiszik, hogy csak akkor tudja az RMDSZ megoldani a Szilágy megyei magyar közösség problémáit, ha eredményes párbeszédet folytatva, személyesen mérik fel a helyzetet.

kapcsolódó

Hírlevél