Takács Aranka: a közéleti munkában szükség van azokra a nőkre, akik már megnyerték a közösség szimpátiáját, akik már bizonyítottak

Takács Aranka: a közéleti munkában szükség van azokra a nőkre, akik már megnyerték a közösség szimpátiáját, akik már bizonyítottak

Kéthetes erdélyi körutat szervezett az RMDSZ Nőszervezetének elnöksége a közelgő önkormányzati választásokra való felkészülés céljából. Március első felében Partiumtól Székelyföldig több helyi szervezetnél arra bátorították a közösségeikben aktív nőket: ha érzik magukban az erőt és a lelkesedést, akkor vállalják a megmérettetést az idei helyhatósági választásokon, akár polgármesterjelöltként, akár a tanácsosi listákon.

2016-ban célként fogalmaztuk meg, hogy a helyhatósági és parlamenti választásokon, a Szövetség és a romániai magyar közösség bizalmára támaszkodva megkétszerezzük a politikai döntéshozatalban tisztséget elnyerő nők létszámát. Ezt a célkitűzést szolgálta azon személyes találkozók sorozata is, melyek során részletesebben beszélgetni tudtunk a terveinkről és elképzeléseinkről” – fogalmazott Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke, hozzátéve, hogy a nőszervezet következő, április első felére tervezett sajtótájékoztatójának alkalmával bemutatják a jelölt hölgyeket.

Jó jelöltek indításával és a megfelelő feladatok vállalásával a Nőszervezet az RMDSZ hatékonyságát, sikerét és tevékenységét segíti” – fogalmazott Takács Aranka a találkozók során. A Nőszervezet alelnöke elmondta: „a Szövetség az elmúlt években közelebb került a közösséghez azáltal, hogy teret adott a Nőszervezet munkájának. Ennek következtében az idei választásokon sokkal több női jelölt lesz, hiszen a közéleti munkában szükség van azokra a nőkre, akik már megnyerték a közösség szimpátiáját, akik már bizonyítottak.” Kiemelte: „arról biztosítjuk a hölgyeket, hogy nincsenek magukra hagyva ebben a feladatban, hiszen egy egész szervezet áll mögöttük, amely szakmai képzésekkel, a tapasztalatok megosztásával, felkészítők szervezésével segíti őket.”

Jó példaként említette Horváth Anna alpolgármesteri munkáját Kolozsváron, Sztakics Évát, aki évekig alpolgármesterként dolgozott Sepsiszentgyörgyön. Ugyanakkor kiemelte Arros Orsolyát, az RMDSZ székelyudvarhelyi polgármesterjelöltjét is, és aki nagyon jó példa arra, hogy a Szövetség nyitott minden tenni akaró nő munkájára: „Arros Orsolya korábban a gazdasági szférában fejtette ki tevékenységét, ahol bizonyította elhivatottságát és szakmai felkészültségét. Mondhatjuk akár úgy is, hogy ő kívülről jött a szervezetbe, mi pedig támogatjuk a törekvéseiben, hiszen közösségi szerepvállalásra készül: dolgozni akar Székelyudvarhelyért. A nőszervezet hisz abban, ha egy nő vállalkozik valamire, azt biztosan véghez is tudja vinni. Ezt az üzenetet szeretnénk minél több hölgyhöz eljuttatni” – hangsúlyozta a Nőszervezet alelnöke. 

kapcsolódó

Hírlevél