Táncba hív az egyik legkeletibb magyarlakta falu – Moldvai Tánctábor a Bákó megyei Lábnyikon Fotó: Fotó: facebook.com/mcsmsz.Moldva

Táncba hív az egyik legkeletibb magyarlakta falu – Moldvai Tánctábor a Bákó megyei Lábnyikon

Július 31–augusztus 6. között gyermekeket és felnőtteket egyaránt tánctáborba várunk a Bákó megyei Lábnyikra. Az egyik legkeletibb magyarlakta falu egy héten át kikapcsolódási és tanulási lehetőséget nyújt a moldvai csángó táncok, népdalok, a moldvai muzsika iránt érdeklőknek. Az esti táncházakban a táborozók együtt mulathatnak a moldvai falvakból érkező adatközlőkkel, hagyományőrzőkkel, gyakorolhatják a napközben tanult lépéseket” – tájékoztatott július 13-án, szerdán Pogár László, a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének és az RMDSZ Bákó Megyei Szervezetének elnöke.

A programok között szerepel a néptánc- és népdaloktatás, igény szerinti népzeneoktatás, kézműves foglalkozás gyermekek számára, illetve hagyományos moldvai varrástechnika-oktatás, szövésoktatás. A meghívott zenészek névsorát gazdagítja Legedi László István (Klézse), Hodorog András (Klézse), Kovács Krisztián (Pusztina/Magyarország), Roman Stefan (Parava), Benke Ágoston Félix (Somoska/Magyarország),  Draskóczy Lídia (Magyarország), Ségercz Ferenc (Sepsiszentgyörgy), illetve Csibi Szabolcs (Sepsiszentgyörgy).

A tábor költsége felnőtteknek 180 RON vagy 13 000 HUF, 10–14 év közötti gyermekeknek 100 RON vagy 7 500 HUF, 10 év alatt pedig ingyenes a részvétel. A hozzájárulás magában foglalja az ellátást, az oktatási díjat és a tábor rendezvényein való részvételt. A helyek függvényében a szervezők ingyenes szállást biztosítanak a Lábnyiki Táborközpontban és a Magyar Ház tetőterében, de családoknál is elszállásolnak 20 RON/fő/éjszaka áron.

Jelentkezésért, további részletekért a 0040 724 411 310-es telefonszámon hétköznap 9–18 óra között, valamint a moldva.kontakt@gmail.com e-mail címen érdeklődhetnek.

A tánctábor támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

 

kapcsolódó

Hírlevél