Végh Sándor: a családi adózás forradalmat jelenthet az adórendszerben

Végh Sándor: a családi adózás forradalmat jelenthet az adórendszerben

„Ma gyereket nevelni sokak számára anyagi teher, ezért olyan adózást szorgalmazunk, ahol a dolgozó családok a gyermekek számával arányosan növekvő jövedelemadó-kedvezményben részesülnek. Identitásunk megőrzéséért olyan magyar óvodákra, iskolákra, egyházakra van szükség, amely élettel teli, és ehhez gyermekek kellenek, akiket a szülők fel is tudnak nevelni” – mondta el Végh Sándor szenátor november 3-án Szilágyzoványon és Ippon a helyiek, a tanárok, civil szervezeti és egyházi képviselők számára szervezett találkozókon.

Végh Sándor hozzátette: családjaink életét a magas közköltségek is nehezítik. Véleménye szerint helytelen ezeket a költségeket a szokásos áfával terhelni. A rezsicsökkentés első lépését megtették a víz áfájának csökkentésével, de ezt ki kell terjeszteni minden közköltség áfájára is.

„Kezdeményezzük, hogy minden közköltség áfáját 20%-ról 9%-ra csökkentsék, ahogyan azt a víz áfájával is tettük” – fejtette ki Seres Dénes parlamenti képviselő, majd hangsúlyozta: „a fiatalok és családosok mellett gondolnunk kell az idősekre is, javítanunk kell az ők életszínvonalán is. A gazdasági válság nyomása miatt bevezetett megszorítások, a nyugdíjak befagyasztása, a magas lakásfenntartási költségek, a szüntelenül növekvő élelmiszer- és gyógyszerárak akadályozzák a méltóságteljes életet sok nyugdíjas számára.”

Az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének elnöke a probléma lehetséges megoldásaira is rámutatott: „első lépésként meg kell állítanunk a nyugdíjak befagyasztását, és emelnünk kell a nagyon alacsony nyugdíjak összegén. Az értékálló nyugdíjak mellett szükség van az összegek közti aránytalanság kijavítására is, mert egyesek nyugdíja nagyon magas, másoké pedig a mindennapokra sem elég.”

kapcsolódó

Hírlevél