Csoma Botond

Csoma Botond

Telefon:

Kolozsváron születtem, és azóta is itt élek. 2004-ben csatlakoztam az RMDSZ kolozsvári Monostor negyedi körzetének szervezetéhez. Azóta is elkötelezett vagyok a magyar érdekképviselet erősítése mellett.

Az utóbbi nyolc évben parlamenti képviselőként és az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnökeként szolgáltam a Kolozs megyei magyar közösség érdekeit az országos és a megyei döntéshozatalban. Bukarest és Kolozsvár között folyamatosan azon dolgozom, hogy nekünk magyaroknak, jó legyen itthon, Romániában élni, szülőföldünkön boldogulni.

A Kolozs megyei szervezet elnökeként azért vállaltam, hogy megpályázom a megyei tanács elnöki tisztségét, mert meggyőződésem, hogy minden lehetőséget meg kell ragadnunk ahhoz, hogy elmondjuk, hogy mi magyarok itt Romániában nem veszélyt jelentünk, hanem hozzáadott értéket képviselünk a megyei és az országos mindennapokban.

Célom a hatékonyabb fellépés, annak érdekében, hogy mindannyiunk számára élhetőbb Kolozs megyét, élhetőbb Romániát tudjunk biztosítani.

Azért szeretnék megyei tanácselnök lenni, mert tudom, hogy a következő évtizedben komoly változások következnek be Romániában. És tudom, hogy csak akkor van elvégezve jól a munka, ha abban mi, magyarok és az RMDSZ is részt vállal. Nem mindegy, hogy mi, erdélyiek hogyan fogjuk megélni ezeket a változásokat. Ott kell lennünk, ahol a rólunk szóló döntéseket meghozzák. Nem engedhetünk a szélsőséges pártok térnyerésének, össze kell fognunk ellenük, és nem hagyhatjuk, hogy a magyar közösségek kerüljenek célkeresztbe.

Mindenkit arra bátorítok, hogy június 9-én menjen el szavazni, mert csak együtt tudunk győzni.

kapcsolódó

Hírlevél