Vass Levente

Vass Levente

Telefon:

Dr. Vass Levente urológus főorvos, közegészségügyi és egészségügyi menedzsment szakorvos. 2016-2020 között parlamenti képviselőként, a képviselőház egészségügyi bizottságának titkáraként egy betegközpontúbb, jobban működő rendszerért dolgozott. Törvénykezdeményezései a betegek fölösleges sétáltatásának megszüntetését, a megelőzési és szűrőprogramok hozzáférhetőbbé tételét, a családorvoshiány csökkentését szolgálták, valamint a rezidensképzés jobbá tételét a vidéki oktató kórházak kialakításával.

Parlamenti munkáját megelőzően több évig tevékenykedett az egészségügyi adminisztrációban, betöltötte a Maros Megyei Sürgősségi Kórház orvosigazgatói tisztségét, két évig volt egészségügyi miniszteri tanácsos, osztályvezetőként irányította a Maros Megyei Klinikai Kórház urológiai-kőtörő részlegét. Tizenkét évig oktatott a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen, amelynek kari tanácsi és szenátusi tagjaként is tevékenykedett.

Alapító tagja és ügyvezető elnöke a marosvásárhelyi székhelyű Studium–Prospero Alapítványnak, amely a fiatal értelmiség szülőföldön való boldogulását segíti, Erdély-szerte szolgálati lakásokkal támogatja a pályakezdő orvosokat, gyógyszerészeket, fiatal művészeket. A 2000-es évek közepétől egészségügyi menedzsment-képzések és szakmai találkozók főszervezője.

Már tanulmányai éveitől aktív szerepet vállalt a közösségépítésben, a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség, valamint az Országos Magyar Diákszövetség elnöki feladatait is ellátta.

kapcsolódó

Hírlevél