Winkler Gyula

Winkler Gyula

Szövetségi Állandó Tanács

Európai Parlament - európai parlamenti képviselő

Winkler Gyula európai parlamenti képviselői irodája - európai parlamenti képviselő

Hunyad - elnök

Cím:

Európai Parlament - ASP 07F163, Rue Wiertz  60, B-1047, Brüsszel, Belgium

Iroda:
Brüsszel, Altiero Spinelli, 05F158
Strasbourg, Louise Weiss, T08036

Postacím:
Európai Parlament - ASP 05F158                
Rue Wiertz  60                                               
B-1047, Brüsszel                                      
Belgium            

Dévai iroda
330152 Deva, Str. Iuliu Maniu Bl. L2, parter,
tel/fax: 0254 217 524,
e-mail: winkler@rmdsz.ro2007 decemberétől vagyok európai parlamenti képviselő. Az első, úgynevezett rövid mandátumot követően, 2009-ben újra az erdélyi magyarság brüsszeli képviseletére kaptam mandátumot. Brüsszeli munkámat megelőzően, 2004 és 2007 között Románia kormányának tagja voltam, először, mint külkereskedelemmel megbízott miniszter, majd az informatikai és távközlési tárcát vezettem. Korábban a Hunyad megyei tanács tagja, majd alprefektus voltam.
 
2000 és 2004 között parlamenti képviselőként dolgoztam. A költségvetési és az európai integrációért felelős szakbizottságokban fejtettem ki munkámat, az előbbinek 2003 és 2004 között titkári tisztét is betöltöttem.
 
1991-től vagyok a Romániai Magyar Demokrata Szövetség tagja, 2001 óta a Hunyad megyei szervezet elnöke. A Szövetségi Képviselők Tanácsában a Szórvány Frakciót vezetem.

Az Európai Parlamentben szakmai tevékenységem elsősorban a gazdasági területén zajlik, a nemzetközi kereskedelmi és a regionális fejlesztési bizottságokban dolgozom. Hiszem, hogy a romániai, és ezen belül, az erdélyi régióknak a fejlődés érdekében meg kell erősödniük. A kulcsszó a fenntarthatóság és a versenyképesség. Ehhez pedig közös akarat, együttműködés szükséges.

Ugyanakkor az RMDSZ erdélyi magyar képviselőjeként a közösségi érdekérvényesítés európai előmozdításán dolgozom, hiszen erre kaptunk erős mandátumot választóinktól. Képviselőként ragaszkodok ahhoz, hogy ugyanazt az üzenetet képviseljem itt Brüsszelben, amelyet kollegáim Bukarestben és Erdélyben, mert csak a következetes munka és az egységes fellépés vezet eredményhez.

Vajdahunyadon érettségiztem, majd 1998-ban elektromérnöki, 2001-ben pedig közgazdasági oklevelet szereztem. Számos továbbképzésen és posztgraduális képzésen vettem részt.

Nős vagyok, egy gyermek édesapja. Családommal Vajdahunyadon élünk.

kapcsolódó

Hírlevél