A Minority SafePack az Európai Parlament plenáris ülésén

A Minority SafePack az Európai Parlament plenáris ülésén

Hétfőn, december 14-én plenáris vitát szervez az Európai Parlament a Minority SafePack európai polgári kezdeményezésről. A közép-európai idő szerint 17 órakor kezdődő plenáris ülésen előreláthatólag ez a második napirendi pont lesz.

A képviselők az Európai Bizottság jelenlétében a parlamenti csoportok által megszabott időkeretben értékelik a kezdeményezést és véleményezik a határozattervezetet. Párhuzamosan még folytatódik a határozat szövegének előkészítése, amelyhez a parlamenti csoportok módosító javaslatokat tehetnek le. Ezekről szerdán, december 16-án lesz szavazás.

A módosítások utáni végső határozati javaslatról csütörtökön, december 17-én reggel lesz a végszavazás, ennek eredményét közép-európai idő szerint 13 órakor közli a Parlament. A vita magyar nyelven is követhető lesz az Európai Parlament honlapján: https://www.europarl.europa.eu/plenary/en/home.html

A hétfői plenáris vitát követően Vincze Loránt európai parlamenti képviselő, a FUEN elnöke nyilatkozik az Európai Parlamentben akkreditált újságíróknak, csütörtökön, december 17-én délután pedig a szavazás eredményének ismeretében 13:30-kor (romániai idő szerint 14:30) online sajtótájékoztatót tart, amelyre a press@fuen.org címen lehet jelentkezni.

kapcsolódó

Hírlevél