Biró Rozália újabb mandátumot nyert az RMDSZ Nőszervezetének élén Fotó: Veress Szabolcs

Biró Rozália újabb mandátumot nyert az RMDSZ Nőszervezetének élén

Marosvásárhelyen tartotta tisztújító küldöttgyűlését az RMDSZ Nőszervezete, a jelenlévők újabb három évre szavaztak bizalmat Biró Rozália elnöknek és csapatának, az ügyvezető elnök újra Csép Éva-Andrea.

A tisztújítást követően Biró Rozália elnök elmondta, hogy a Nőszervezet családközpontú, a közösséget erősítő tevékenységét a társadalmi partnerségek további építésével folytatja, illetve az Idősbarát közösséget építünk című programot a jövőben is tovább építik.

Nem engedjük el a nyugdíjasok kezét, nem hagyjuk őket magukra, azon dolgozunk, hogy a magyar nyugdíjasoknak a válság ellenére jobb és biztosabb életük legyen. Jelen pillanatban 21 jogi személyiséggel rendelkező magyar nyugdíjas egyesület működik Romániában. Bízunk abban, hogy el tudjuk érni, hogy minden közösségben nyugdíjas klubok és mozgalmak jöjjenek létre, és hogy a közösségi és önkormányzati vezetők odafigyeljenek az idősekre.

Csép Éva Andrea ügyvezető elnök az RMDSZ kormányzati munkájáról és a jövőbeli célkitűzésekről számolt be.

Az RMDSZ munkájának köszönhetően több intézkedést is meghoztunk a családok védelmének érdekében. Sikerült az energiaárakat kompenzálni, a nagycsaládosokat segíteni. Mi rendkívül büszkék vagyunk erre, hiszen ezt kérték tőlünk a magyar családok. Ha az RMDSZ nem lett volna kormányon, akkor ez nem sikerült volna. A következő időszakban Nőszervezetként azon fogunk dolgozni, hogy továbbra is segítsük a családokat, az időseket, az erdélyi magyar nőket.

Az ügyvezető elnök a nők képviseleti kvótájáról is beszélt.

Az elmúlt időszakban a közösségépítés, valamint a vezető szerepet betöltő nők támogatása volt a cél. A képviseleti kvóta egy nagy megvalósításunk, hiszen két évvel ezelőtt az önkormányzati testületekben, a módosításunknak köszönhetően, kötelezően kellett jelölni nőket bejutó helyre. Ez azt jelenti, hogy változás történt, és ahhoz, hogy ezt fenn tudjuk tartani, folytatnunk kell az elkezdett munkát tette hozzá Csép Éva Andrea, ügyvezető elnök.

A szervezet alelnökei a következő időszakra: Horváth Anna önkormányzati képviselőnőket koordináló alelnök, Ambrus Izabella Kárpáton kívüli régiót koordináló alelnök, Bálint Margitkülpolitikáért felelős alelnök, Bogya Anna Partiumi régiót koordináló alelnök, Frunda Csenge ifjúsági területért felelős alelnök, Hegedüs Csilla kommunikációt koordináló alelnök, Kovács Irén-Erzsébet oktatási területet koordináló alelnök, Lőrincz Csilla székelyföldi régiót koordináló alelnök, Lőrincz Helga Közép-Erdélyt koordináló alelnök, illetve Márkus Etelka nyugdíjas mozgalmat koordináló alelnök.

 

 

kapcsolódó

Hírlevél