Családokra, egyedül élőkre, a nők érvényesülését elősegítő kezdeményezésekre fókuszál az RMDSZ Nőszervezete

Családokra, egyedül élőkre, a nők érvényesülését elősegítő kezdeményezésekre fókuszál az RMDSZ Nőszervezete

Az RMDSZ Nőszervezete – a területi szervezetek által jelzett igényekre alapozva –, a következő időszakban a családokra, az egyedül élőkre, a nők érvényesülését elősegítő kezdeményezésekre fókuszál. 

,,Nőszervezetünk ezúttal kérdőívek segítségével fordul a romániai magyar nők felé, annak érdekében, hogy átlássuk és elemezzük közösségünk elvárásait, nyitottságát és értékelését az RMDSZ Nőszervezetére vonatkozóan. Fontosnak tartjuk, hogy helyi szervezeteink a helyi közösség igényének megfelelően alakítsák ki prioritásaikat, és tevékenységük által széleskörű társadalmi összefogást valósítsanak meg. Ebből a célból a magyar egyházak nőszövetségeivel, a nyugdíjas egyesületekkel, szakmai szervezetetekkel együttműködve szeretnénk folyatni aktivitásunkat. A fennálló járványhelyzet miatt nagyobb szükségünk van az egymásra fordított figyelemre, támogatásra, összefogásra, a helyi kezdeményezések, vállalkozások felkarolására.” – hangsúlyozta Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

Csép Éva Andrea, a Nőszervezet újonnan megválasztott ügyvezető elnöke a megszorítások ellenére is pörgős évet képzel el, hiszen szerinte a világjárványnak köszönhetően, megtanultunk használni olyan technikai lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően a távolság most már nem akadálya egy egy jó program megszervezésének.

„Egy erős női közösség van körülöttünk és számunkra az a kihívás, hogy miként tudunk elérhetőek lenni számukra, miként tudunk segíteni nekik, miként tudnak ők segíteni a többi nőtársuknak. Ezen fogunk dolgozni és kiemelt figyelmet szentelni a tanulásra, a humánerőforrás feltérképezésére és menedzsmentjére. Fontos az, hogy a Nőszervezetben mindenki megtalálja a helyét, hallassa a hangját, ossza meg elképzeléseit, vállaljon feladatot – mi ebben fogunk segíteni“ – mondta el Csép Éva Andrea, az RMDSZ Nőszervezetének ügyvezető elnöke. Hozzátette: idén a területi és megyei szervezetekben vezetői, illetve csapatépítő képzéssorozat indul, valamint havonta online tematikus konferenciákat szerveznek elismert szakemberek, előadók meghívásával.

Az önkormányzatokban tevékenykedő hölgyeket képzésekkel és regionális együttműködések elősegítésével segíti az RMDSZ Nőszervezete, valamint idén is folytatja népszerű NEEEM kampányát és további prevenciós mozgalmait.

kapcsolódó

Hírlevél