Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete

Vasárnap gálával ünnepelte az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete alapításának harmincadik évfordulóját, az ünnepi eseményre Déván, a Művész Színházban került sor.

„A vasárnap esti ünnepség kiváló alkalmat teremtett arra, hogy megköszönjük mindazok bátorságát, akik 1989 decemberében szerepet vállaltak a Szövetség megalapításában. Három évtizeddel ezelőtt olyan időket éltünk, hogy szükség volt bátorságra az RMDSZ melletti kiálláshoz, közösségi célkitűzéseink megfogalmazásához” – hangsúlyozta Winkler Gyula hétfői sajtótájékoztatóján.    

Az RMDSZ EP-képviselője elmondta, akárcsak az elmúlt 30 évben, az RMDSZ a továbbiakban is konstruktív politikai partner marad, és következetesen a parlamenti demokrácia és a politikai párbeszéd eszközeivel élve szolgálja a romániai magyar közösség célkitűzéseit.  

A dévai ünnepi gálán Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke díszokleveleket adott át az RMDSZ Hunyad megyei tagjainak, valamint kitüntetést a megyei szervezet számára megalapításának 30. évfordulójára. Az esemény díszmeghívottja volt Markó Béla, az RMDSZ volt elnöke és Takács Csaba, az RMDSZ volt ügyvezető elnöke, aki az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének alapítótagja és a dél-erdélyi megye első RMDSZ-es parlamenti képviselője volt.

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezete 1990. január 11-én alakult meg Déván.

kapcsolódó

Hírlevél