Háromszék Kelemen Hunort támogatja

Háromszék Kelemen Hunort támogatja

Nyilatkozat 
 
Üdvözöljük és támogatjuk Kelemen Hunor szándékát, miszerint folytatni kívánja RMDSZ-elnöki megbízatását. 
 
Kelemen Hunor személyében olyan elnöke van a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, aki az egyensúlyt és az összhangot képviseli. Nemzetpolitikai elképzeléseink egybecsengenek, ő rendezte az RMDSZ viszonyát Orbán Viktorral, a magyar kormánnyal és a Fidesszel. Támogatta az erdélyi magyarságon belüli összefogást, az RMDSZ-nek pedig sikerült visszaszereznie a helyhatósági választáson Marosvásárhely és Maros megye, illetve Szatmárnémeti és Szatmár megye vezetését. 
 
Két évvel ezelőtt Kelemen Hunor úgy vezette a koalíciós tárgyalásokat, hogy annak eredményeképpen megerősödött az erdélyi magyarság és az RMDSZ súlya Romániában, számarányunk feletti súllyal veszünk részt a kormányzati döntésekben, így tudjuk szülőföldünket fejleszteni. Másokkal ellentétben mi, az RMDSZ a közösségért kormányzunk, ennek köszönhetően sok magyarlakta vidéken, így Háromszéken is új lendületet kapott a modernizáció. 
 
Ezt a munkát tovább kell vinnünk, a szolgálatot folytatnunk kell. Éppen ezért, örömmel fogadtuk a hírt, hogy Kelemen Hunor a folytatás mellett döntött! Szándékának érvényesülését minden erőnkkel támogatni és segíteni fogjuk!
 
Kelemen Hunor számíthat Háromszékre!

kapcsolódó

Hírlevél