Kelemen Hunor: az RMDSZ-nek lesz államelnökjelöltje, a magyaroknak lesz hangja az elnökválasztáson

Kelemen Hunor: az RMDSZ-nek lesz államelnökjelöltje, a magyaroknak lesz hangja az elnökválasztáson

Teljesen mindegy, mikor lesz az államfőválasztás, a romániai magyar közösség jelöltet fog állítani. A magyaroknak legyen hangja az elnökválasztáson! – hangsúlyozta Kelemen Hunor a Szövetségi Képviselők Tanácsának csütörtöki ülésén Kolozsváron.

Az RMDSZ elnöke elmondta: azért indít a Szövetség jelöltet, mert fel akarja mutatni, hogy mi egy erős közösség vagyunk, akivel számolni kell és akire számítani lehet Romániában. „A magyarok jelöltje a magyarok reményeiről és problémáiról fog beszélni, az ország problémáiról fog beszélni, lesz üzenete arról, hogy milyen országot akarunk” – részletezte.

Kelemen Hunor politikai tájékoztatójában azt is kiemelte, hogy a kormánykoalíció az államelnök-választás kiírásának halogatásával azt mutatja meg, hogy PSD és PNL ígéreteiben nem lehet bízni. „Azt mutatják föl, hogy az egyéni érdek mindig fölülírja a közösségi érdeket és az ország érdekét. Ha azt ígérted, hogy szeptemberben lesz a választás, akkor tartsd be az ígéretedet! Ne keress olyan magyarázatokat, amelyek nem állnak meg a saját lábukon, hogy meleg van, hogy nyár van. Hát igen, ősszel meg betakarítás van, télen meg hideg van. Ez így szokott lenni. Azt gondolom, hogy ők nem állnak készen, spekulálnak. Nem spekulálni kell, hanem a választók elé kiállni, beszélni, elmondani, hogy mit akarunk, és kérni a bizalmat. Mi ezt fogjuk tenni!” – tette hozzá.

kapcsolódó

Hírlevél