RMDSZ: Felújítjuk a nyikómalomfalvi művelődési házat

RMDSZ: Felújítjuk a nyikómalomfalvi művelődési házat

Az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhetően, a fejlesztési minisztérium finanszírozásával újul meg a Hargita megyei, Farkaslaka községhez tartozó nyikómalomfalvi művelődési ház és annak környéke – jelentette be Cseke Attila fejlesztési szaktárcavezető.

„Az elmúlt két évben kormányzati munkánknak köszönhetően számtalan olyan beruházást tudtunk elindítani, amelyek az életkörülményeket javítják településeinken, és ezáltal minőségi szolgáltatásokban lehet részük az ott élőknek. A művelődési házak is ezt a célt szolgálják, minden kultúrotthon, amit fel tudunk újítani, erősíti a közösséget és új szintre emeli a kulturális életet” – mondta Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

„A közösségi élet korszerű központjává válhat a felújított művelődési ház Nyikómalomfalván. A magyar emberek számára hasznos és fontos az RMDSZ kormányzati jelenléte, hiszen a háborús válság ellenére, új lendülettel, több pénzből fejlődik, épül Erdély. A ma jóváhagyott beruházás egyike azoknak, amelyhez sikerült támogatást biztosítani” – nyilatkozta Cseke Attila.

Teljes külső és belső felújítási munkálatokat végeznek az épületen, energiatakarékossá teszik és napelemeket szerelnek rá azért, hogy a szükséges, csökkentett mennyiségű energia megújuló forrásból származzon, védve ezzel a környezetet és csökkentve a fenntartási költségeket. Az épületet kibővítik, korszerűsítik, modern konyhát alakítanak ki benne, az épület körül pedig tereprendezési munkálatokat végeznek, parkolókat alakítanak ki. A miniszter elmondta: a fejlesztési szaktárca 10 millió lejt biztosít a beruházásra.

A finanszírozás jóváhagyását követően elkezdődhet a közbeszerzési folyamat, majd az építkezés.

kapcsolódó

Hírlevél