RMDSZ: balneológiai képzőközpontot építünk Málnáson, fiataloknak szánt lakásokat Nyárádszeredában, és felújítjuk a vágási művelődési házat

RMDSZ: balneológiai képzőközpontot építünk Málnáson, fiataloknak szánt lakásokat Nyárádszeredában, és felújítjuk a vágási művelődési házat

Átalakítják, kibővítik és felújítják a málnásfürdői régi szállodát, és balneológiai képzőközpontot alakítanak ki benne, fiataloknak szánt lakásokat építenek Nyárádszeredában, és felújítják a Bögöz községhez tartozó Vágás település művelődési házát.

Válságos idők ezek, azonban a magyar emberek bizalmából egy olyan fontos minisztériumot vezethetünk, ami településeket fejleszt, és nagy infrastruktúrát épít, erre az elmúlt több mint három évtizedben nem volt példa. Ezért miközben az egyik kezünkkel tüzet oltunk, a másik kezünkkel építkezünk. Számunkra a mostani kormányzati időszakban sincs fontosabb feladat annál, hogy Erdélyt építsük” – hangsúlyozta Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke.

A három erdélyi beruházásra 50 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium, minden olyan beruházást támogatunk, amely az erdélyi magyar családok jólétét biztosítja, bátorítja a gyermekvállalást, a vállalkozást és a helyi gazdaságot lendíti fel, vagy a közösségi életnek ad teret” – nyilatkozta Cseke Attila.

Kovászna megyében, Málnásfűrdőn a régi szállodát alakítják át, bővítik ki és korszerűsítik. A felújított épületben balneológiai továbbképzőt alakítanak ki. A képzőközpontban elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas tereket építenek ki és szerelnek fel, 80 férőhelyen konferenciateremmel, szállás és étkezési lehetőséggel a diákok számára. A beruházás összértéke közel 40 millió lej.

25, fiataloknak szánt lakást épít a fejlesztési minisztérium Maros megyében, Nyárádszeredában. A szaktárca összesen 10 millió lejes finanszírozást biztosít a beruházásra, a 25 lakást tartalmazó, négyemeletes épületben 22 kétszobás és 3 egyszobás lakás lesz.

Hargita megyében, a Bögöz községhez tartozó Vágás településen korszerűsítik a művelődési házat. A fél évszázados épület felújítására 4,5 millió lejt biztost a fejlesztési szaktárca.
 

kapcsolódó

Hírlevél