RMDSZ: meghosszabbítottuk a pandémia után a kisvállalkozásoknak nyújtott támogatások elszámolásának határidejét

RMDSZ: meghosszabbítottuk a pandémia után a kisvállalkozásoknak nyújtott támogatások elszámolásának határidejét

Meghosszabbítottuk a pandémia után a kisvállalkozásoknak nyújtott, 2000 eurós értékű vissza nem térítendő forrásokat biztosító pályázatok elszámolási időszakát, amelyekre 2022-ben pályázhattak a kisvállalkozások. Ma erről döntéshozó fórumként szavazott a képviselőház.
 
Erre azért volt szükség, mert a pályázat előírta, hogy mindazok, akik 90 napon belül nem nyújtottak be egy helyzetjelentést a támogatott projekt kapcsán, azoktól a kedvezményezettektől az állam visszaigényelte ezt az összeget.
 
Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője elmondta, hogy lakossági fórumon jelezték ezt a problémát a vállalkozók, amelyet a mai képviselőházi plénumon elfogadott törvényjavaslattal sikerült megoldani, ezért is fontos tovább folytatni az RMDSZ által kezdeményezett konzultáció-sorozatot, hisz ennek van kézzelfogható eredménye.
 
Az RMDSZ által kidolgozott és átvitt módosítójavaslat értelmében, a jogszabály Hivatalos Közlönyben történő megjelenését követően további 45 nap áll rendelkezésére minden kedvezményezettnek, hogy benyújtsa a pályázat előírásai szerint szükséges dokumentumot, így nem kell visszafizetnie a 2022-ben megpályázott összeget.
 
 
 
 
 

kapcsolódó

Hírlevél