RMDSZ: megújul az orvosi rendelő Csíkkarcfalván és Váralmáson Fotó: unsplash.com

RMDSZ: megújul az orvosi rendelő Csíkkarcfalván és Váralmáson

Korszerűsítik, kibővítik, és felszerelik a csíkkarcfalvi és váralmási orvosi rendelőket. A fejlesztési minisztérium közel 11 millió lejjel finanszírozza a két beruházást.

„Csíkkarcfalván három orvosi rendelőt, egy gyógyszertárt és három orvosi lakást alakítanak ki, Váralmáson minden adott lesz, hogy korszerű körülmények között nyújtsanak elsősegélyt a betegeknek. A két beruházással újabb lépéseket teszünk azért, hogy vidéken is hozzáférhető legyen a minőségi, gyors, hatékony orvosi ellátás, ami hosszú évek óta Szövetségünk prioritását jelenti” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

„Minden település fejlődéséhez biztosítjuk a szükséges feltételeket. Erre vállalkoztunk akkor, amikor kormányzati szerepet vállalt az RMDSZ, és ezen dolgozunk minden nap a fejlesztési minisztériumban. Ma újabb két egészségügyi létesítmény korszerűsítésére biztosítjuk a finanszírozást, de számos más korház, iskola, uszoda és templom felújításán és megépítésén is dolgozunk” – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

A csíkkarcfalvi, mintegy százéves régi épületben három orvosi, három orvosi lakást és gyógyszertárat alakítanak ki. Mindhárom orvosi rendelőnek lesz saját váróterme, kezelésre és kivizsgálásra berendezett terme. Cserélik a tetőzetet, és felújítják a víz- és villanyvezetékeket.

Váralmáson megerősítik az épületet, felújítják a tetőt, a víz- és elektromos hálózatot, és kicserélik a rendelő körüli járdákat. Megközelíthetővé teszik a mozgáskorlátozottak számára, valamint az épület tűzvédelmi szempontból is biztonságos lesz.

kapcsolódó

Hírlevél