RMDSZ: új sportcsarnokot építünk Érmihályfalván

RMDSZ: új sportcsarnokot építünk Érmihályfalván

Az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium támogatásával ezúttal a Bihar megyei Érmihályfalván épül olyan sportcsarnok, amely kézilabdázásra, kosárlabdázásra, teniszezésre és röplabdázásra diákok és felnőttek számára egyaránt alkalmas lesz. A szerződést szerdán írták alá Bukarestben, az építkezési munkálatok várhatóan egy évet fognak tartani.

A sportban az a jó, hogyha elég kitartóak vagyunk, a sikerek, az eredmények is utolérnek bennünket. Nyilván motiváló, ha legyőzzük az ellenfelünket, de szerintem nincs jobb érzés annál, mint amikor saját magunkat, saját korlátainkat döntjük meg. A politika nem sport, mert nem mindig sportszerűek a körülmények és az ellenfelek. Ám annyiban mégis van köze hozzá, hogy az elmúlt több mint másfél évben a kormányzati szerepvállalásunkkal sikerült legyőzni korábbi korlátainkat. Ez a továbbiakban is motivál bennünket a fejlesztésekben – legyen szó nagy infrastruktúráról, településeink oktatási intézményeiről, sportinfrastruktúráról, vagy közművesítésről” – hangsúlyozta Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

Egy olyan Erdélyt álmodtunk meg, ahol minden településen minden kisgyermeknek adott a lehetőség az egészséges életre, a sportolásra. Ezt az álmot terveztük valóra váltani akkor, amikor az RMDSZ kormányzati szerepet vállalt, amikor átvettük a fejlesztési minisztériumot. Most pedig minden nap azon dogozunk a minisztériumban, hogy ez a terv megvalósuljon, és minden nap újabb és újabb beruházásról számoljunk be” – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési szaktárcavezető.

A beruházásra több mint 11 millió lejt biztosít a fejlesztési minisztérium.  A sportcsarnok emeletét a nézők számára rendezik be egy 180 férőhelyes lelátóval.

kapcsolódó

Hírlevél