RMDSZ: újabb négy erdélyi beruházást indítunk el

RMDSZ: újabb négy erdélyi beruházást indítunk el

Szatmárnémetiben bölcsődét, Vetésen és Nagygalambfalván sportpályát, Málnásfürdőn gyógyturisztikai képzésközpontot építünk. A kivitelezési szerződéseket szerdán írták alá az önkormányzatok vezetői Bukarestben – jelentette be Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

„Minden megépülő bölcsőde, sportterem közösségünk és családjaink javát szolgálja. Nekünk ebben az időszakban is az a feladatunk, hogy megoldjuk az emberek hétköznapi gondjait, hogy az elindított beruházásoknak köszönhetően élhetőbb és kiszámíthatóbb jövőt teremtsünk a szülőföldön” - tette hozzá az RMDSZ elnöke.

„Azon dolgozunk a fejlesztési minisztériumban, hogy minden nap újabb és újabb a helyi közösségek által megálmodott beruházás mellé biztosítsunk pénzügyi támogatást” – fogalmazott Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A szatmárnémeti környezetbarát, modern bölcsőde 110 gyermek befogadására lesz alkalmas, ahol meleg étel előállítására alkalmas konyha is lesz, illetve szabadtéri játszótér az udvaron.

Hargita megyében a nagygalambfalvi új, emeletes sportcsarnok közösségi események szervezésére és sportolásra egyaránt lehetőséget biztosít majd. A 180 férőhelyes lelátók mellett a kézilabda, röplabda, kosárlabda, futball és teniszpálya használatához öltözőket, zuhanyzókat biztosítanak. A Szatmár megyében található Vetésen a sportterem 102 személy befogadására lesz alkalmas. Mindkét beruházást várhatóan egy év múlva adják át.

Kovászna megyében, Málnásfürdőn átalakítják, kibővítik és korszerűsítik a régi szállodát. A felújított épületben balneológiai továbbképző lesz. A képzésközpontban elméleti és gyakorlati oktatásra alkalmas terek lesznek. Kialakítanak benne egy 80 férőhelyes konferenciatermet, 71 személy befogadására alkalmas szállást, és étkezési lehetőség is lesz 260 személy számára.

A négy beruházásra az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium összesen közel 61 millió lejes finanszírozást biztosít.

 

kapcsolódó

Hírlevél