RMDSZ: uszoda épül Székelykeresztúron

RMDSZ: uszoda épül Székelykeresztúron

Cseke Attila fejlesztési miniszterrel és Novak Eduárd sportminiszterrel már tavaly decemberben eldöntöttük, hogy 2024-ig minél több sportlétesítményt, uszodát fogunk építeni. Mert nem lehet olyan megye, ahol fél óránál többet kell utazni ahhoz, hogy valamilyen sportlétesítményt használhassunk. És nem lehet olyan gyermek Romániában, akinek nincs esélye lakhelyéhez közel uszodába járni. Jól haladunk ezzel a tervünkkel” – mondta el Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes azt követően, hogy a fejlesztési minisztérium 30 millió lejes finanszírozást hagyott jóvá a székelykeresztúri uszoda megépítéséhez. A kezdeményezést Rafai Emil volt polgármester indította útjára – tájékoztatott a miniszterelnök-helyettes. 

A szükséges, közel 30 millió lejes finanszírozást csütörtökön hagyta jóvá a fejlesztési minisztérium – jelentette be Cseke Attila. „Az RMDSZ kormányzati eszközökkel is segíti az erdélyi, székelyföldi települések fejlődését. Olyan településeket akarunk, ahol jó élni, ahol minden szükséges körülmény adott a jóléthez, a sportoláshoz, az egészséges életmódhoz. Ezért Székelykeresztúron környezetbarát, korszerű és energiatakarékos uszodát épít a fejlesztési minisztérium” – tette hozzá az RMDSZ-es miniszter.  

A szaktárcavezető rámutatott: az épületre napelemeket szerelnek, hőpompákkal látják el, így a szükséges áramellátás több mint felét megújuló erőforrásokból biztosíthatják. A tanórákon kívül az uszodát megnyitják a közönség számára is.

Az uszodában két, a szabványoknak megfelelő 25x15,4 méteres medence lesz, amelyben hat úszósáv fér el. A medence mellett öltözőket, egy edzőtermet, egy tornatermet is építenek, és a sportkomplexumot egy 124 férőhelyes lelátóval is ellátják.

Az épület mellett elegendő parkolót létesítenek 44 személygépkocsi (amelyből 4 mozgássérült személy számára alkalmas) és 2 iskolabusz számára.

A finanszírozás jóváhagyását követően a minisztérium alárendeltségében működő Országos Beruházási Vállalat elindíthatja a közbeszerzési folyamatot, majd indulhat az építkezés.

kapcsolódó

Hírlevél