Turos Lóránd: az új kormány elsődleges célja stabilitást és kiszámíthatóságot biztosítani

Turos Lóránd: az új kormány elsődleges célja stabilitást és kiszámíthatóságot biztosítani

„A kormányprogram konkrét intézkedéseket tartalmaz az elmúlt időszakban kialakult gazdasági, egészségügyi krízis megoldására. Ma egy teljes jogkörű kormány megalakulására van lehetőség, amely elsődleges prioritása stabilitást és kiszámíthatóságot biztosítani a járvány, illetve a politikai krízis okozta válságban.” – fogalmazott Turos Lóránd, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője az új kormány parlamenti szavazása előtti felszólalásán, a két ház együttes plénumának ülésén.

A Szövetség szenátusi frakcióvezetője kiemelte, hogy sürgősen szükség van egy teljes jogkörű kormányra, annak érdekében, hogy az Országos Helyreállítása Tervben (PNRR) szereplő projektek és befektetések kivitelezhetőek legyenek.

Turos Lóránd beszédében rámutatott, hogy Romániának szemléletváltásra van szüksége a családpolitikában, konkrét támogatási intézkedeséket kell gyakorlatba ültetni. Az RMDSZ részt vett a kormányprogram kidolgozásának folyamatában, kezdeményezésre egy új, a családokért és ifjúságért felelős minisztérium jött létre. „A családok támogatása nem csak a havi gyermekpénz kifizetését jelenti, hanem olyan intézkedéseket, amelyek azokat a fiatalokat segítik, akik itthon képzelik el jövőjüket, itthon akarnak családot alapítani.” – fogalmazott, majd hozzátette: az új nagykoalíció megalakulása nem egy ideológiai kérdés, hanem az egyetlen megoldás egy stabil kormányzásra, de ugyanakkor lehetőség alkotmányos reformok kidolgozására is. 

kapcsolódó

Hírlevél