A bánsági civil szervezetek képviselőivel találkozott Molnár Zsolt

A bánsági civil szervezetek képviselőivel találkozott Molnár Zsolt

A Temes megyei civil szervezetek megbízottjaival találkozott Molnár Zsolt parlamenti képviselő a temesvári Kós Károly közösségi házban. A találkozóra pénteken, március 1-én 18 órától került sor, ahol számos olyan észrevételt és problémát sikerült megvitatni, amelyekkel a Temes megyei civil szervezetek nap mind nap szembesülnek.

„A tavalyi parlamenti választásokon nekünk kedvezett a szerencse, de a továbbiakban okosan kell gazdálkodjunk és közös erővel kell építenünk magyar közösségünk” – mondta el Molnár Zsolt bemutatkozójában, majd ezt követően hozzátette: „A civil szervezetek olyan pillérei társadalmunknak, amelyek felmérhetetlen fontosságú, hiánypótló és közösségmegtartó tevékenységet végeznek, ezért fontos, hogy egy gyümölcsöző együttműködést tudjunk kialakítani.” A képviselő ezen túl, a bánsági magyar civil szféra erősítésének érdekében szakmai és pályázati támogatást ajánlott fel a részt vevő szervezeteknek tevékenységük és kompetenciáik fejlesztése végett.

A továbbiakban vázolta az elkövetkező négy év fő kihívásait is, melyekben a civil szervezetek hathatós együttműködésével lehet eredményeket elérni. „Meg kell erősítenünk az embereknek a magyar közösség iránti bizalmát, ezért arra kérek minden jelenlévőt, hogy a szervezete által támogassa azt a célt, amely arra szolgál, hogy minden egyes magyar bánsági magyar tudjon bekapcsolódni a magyar közösségi életbe” – nyilatkozta a fiatal képviselő. A találkozón részt vevő civil szervezetek beszámoltak tevékenységükről és gondjaikról, valamint számos kérdésben közös cselekvési terveket vázoltak a jövőre nézve.

kapcsolódó

Hírlevél