A közösségi életnek szüksége van a fiatalokra

A közösségi életnek szüksége van a fiatalokra

,,November 2-a az elnökválasztás első fordulója épp olyan fontos kihívás a mi közösségünknek is, mint bármelyik más választási megmérettetés. A mi jelöltünk Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. Ismeritek, találkoztatok vele az EU-táborban, az idei tanévnyitón Déván, meggyőződhettetek, hogy titeket is képvisel, ahogy az egész erdélyi magyarságot. Itt Hunyad megyében mindenkire szükség van a kampányban is, akárcsak a választás napján, fiatal önkénteseinknek a mozgósításban lesz nagy szerepük, hogy együtt mutassuk meg, erős, összetartó közösség tagjai vagyunk" – fogalmazott szombaton délelőtt Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke a dévai Őzike ifjúsági táborban, ahol a Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács (HUMMIT) ifjúsági műhelytáborát és küldöttgyűlését tartják ezen a hétvégén. 

,,A szórványban látszik a legnyilvánvalóbban, hogy kettős feladata van a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek: ellátni a politikai érdekképviseletet és kulcsszerepet vállalni a közösségépítő munkában. Ennek a kettős feladatnak akkor lehet eleget tenni, ha sikerül a fiatalokat magunk mellé állítani" – emelte ki az RMDSZ Hunyad megyei elnöke. Szerinte minden felnövő generációban meg kell találni azokat, akik szívesen dolgoznak önkéntesként a közösségért, részt vesznek a közéletben. ,,Fontos ez nemcsak azért, mert így a szervezetnek mindig van utánpótlása, hanem azért is, mert olyan tapasztalatcsomagra tesztek szert, amelynek hasznát vehetitek később bármilyen területen is helyezkedjetek el" – bíztatta az önkéntesség kipróbálására a fiatalokat.

 

A fiataloknak Jakab Adorján, a MIÉRT-elnökhelyettes az önkéntességről tartott előadást, a következő hetek teendőiről Dezméri István, az RMDSZ Hunyad megyei ügyvezető elnöke és Takács Aranka, a MIÉRT elnökségi tagja beszélt. A Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács, a HUMMIT műhelytábor és közgyűlés házigazdája Széll Lőrinc, a megyei ifjúsági igazgatóság vezetője és Kofity Zoltán, a HUMMIT elnöke volt.

 

 

kapcsolódó

Hírlevél