Az udvarhelyszékiek szolidaritása megerősít mindannyiunkat

Az udvarhelyszékiek szolidaritása megerősít mindannyiunkat

„Azt nem tudom ígérni, hogy ha a parlamenti választások eredményeként képviselő leszek, akkor a tejért többet tudunk fizetni, de azt most kijelenthetem, hogy ha a parlamenti frakció tagja leszek, azért fogok mindent latba vetni, hogy a területalapú támogatásokhoz időben hozzájussanak a gazdák” – mondta Sebestyén Csaba Hargita megyei képviselőjelölt egy november 17-ei falufórumon.  Sebestyén Csaba és Benedek Zakariás képviselőjelölteket Asztalos Ferenc és Antal István képviselő kísérte el körútjukra.

A vidékiek mellett a városi vállalkozások felkeresése is prioritás a jelöltek számára, hiszen a helyi infrastrukturális és gazdasági fejlesztések az itt élők létbiztonságának alapjául is szolgál. A szakemberhiány, a szakmai képzés is témája a találkozóknak.

Az oklándi és homoródalmási falufórumokon Sebestyén a kormányzati szerep fontosságát emelte ki, ugyanakkor hangsúlyozta, a Szövetségen kívül nincs más politikai erő, mely a magyar közösséget képviselné. Az Romániai Magyar Gazdák Egyesülete múlt héten egy együttműködési egyezményt írt alá az RMDSZ-szel, és ennek a megállapodásnak egyik célja egy új vidékfejlesztési terv közös kidolgozása, mondta Sebestyén. Antal István parlamenti képviselő felhívta a jelenlévők figyelmét, bejuthat az ötödik helyen szereplő Sebestyén is a parlamentbe, amennyiben megfelelő arányban szavaznak. Saját példája bizonyítja ezt, mondta Antal, hiszen pályája elején ő is az ötödik helyről indult. Asztalos Ferenc arra kérte a fórumok résztvevőit, ne hagyják, hogy a körülmények alakítsák az életüket, formálják maguk a sorsukat, ezt pedig csak úgy lehet, ha nem engedik, hogy Bukarestben helyettünk döntsenek a bennünket érintő dolgokban.

„Az a célom, hogy mint építészmérnök, az infrastrukturális fejlesztéseket szorgalmazzam, nyomon kövessem”− fogalmazott bemutatkozójában Benedek Zakariás, a szórványmegyék képviselőjelöltje. A szórvány-magyarság megmaradása most javarészt udvarhelyszékieken is múlik, zárta gondolatait Benedek Zakariás. Innen érkezik a leadott magyar szavazatok 15%-a, de eddig sosem lehetett saját megyéjükből származó képviselőjük. A mostani páratlan lehetőséget Udvarhelyszéknek köszönhetik, az itteniek szolidaritása pedig megerősít mindannyiunkat.  

kapcsolódó

Hírlevél