Brassai Zsombor: Mezőmadaras nem maradhat zsákfalu!

Brassai Zsombor: Mezőmadaras nem maradhat zsákfalu!

Mezőmadarason váltásra készül az RMDSZ, Dávid Gyula polgármester előválasztáson maradt alul Kovács Ilona, jelenlegi alpolgármesterrel szemben. A Brassai Zsombor elnök által vezetett kampánykaraván 9 helyszínen találkozott mezőmadarasi és szénáságyi választókkal.

„Rendkívül sok tennivalónk lesz a következő években, hiszen lendületbe kell hoznunk Mezőmadarast. Bízunk abban, hogy az RMDSZ a megyei tanács szintjén is erősíteni fogja képviseletét, Péter Ferenc szovátai polgármestert megyei tanácselnökké választják, így minden bizonnyal sokkal erőteljesebb támogatásra számíthatunk” – hangsúlyozta Kovács Ilona, polgármesterjelölt.

A találkozón résztvevő helybéliek több megoldásra váró gondot tettek szóvá – a félreeső településen még mindig nem használható mobiltelefon; a közegészségügyi szolgáltatások silány minősége miatt emeltek panaszt, kérve, hogy az új önkormányzati vezetés egészségügyi központot hozzon létre. Nyolc év kellett a Mezőpanit−Mezőmadaras útszakasz aszfaltozására, de várat magára a Mezőbánd felé vezető útszakasz korszerűsítése, valamint a szénáságyi bekötő út felújítása; általános a panasz a közszállítás miatt, lévén, hogy csak félmegoldásokkal biztosítják a közlekedést; Szénáságyon komoly gondot jelent az ivóvíz hiánya.  

A találkozón Csép Andrea megyei tanácsos is részt vett, aki szerint a közszállítási rendszer komoly korrekciókra szorul, hiszen megye szerte több megoldatlan szállítási útvonal szorul megoldásra. „A közszállítást komolyan kell venni, hiszen egy modern államban mindenkinek biztosítani kell a tömegközlekedés lehetőségét, ami nemcsak a polgárok szempontjából kedvező, de a környezetkímélés szempontjából is fontos” – mondta Csép Andrea.

Brassai Zsombor elnök szerint a szénáságyiak vízellátása prioritás kell legyen, hiszen a térségnek az egyik legnagyobb gondja a vízhiány, ami hátrányos helyzetben tartja a lakosságot. „Mezőmadaras, bár több kijárata is van, mégiscsak zsákfalu, lévén, hogy csak Marosvásárhely-Mezőpanit-Mezőmadaras útvonalon létezik aszfaltburkolat. Fejlesztési szempontból elsőrendű kihívás a mezőbándi útszakasz és a Mezősámsond felé vezető út aszfaltozása” – fogalmazott az elnök.

kapcsolódó

Hírlevél