Jótékonysági esten az RMDSZ szatmári jelöltjei

Jótékonysági esten az RMDSZ szatmári jelöltjei

Az RMDSZ továbbra is a helyi magyar oktatás egyetlen, megbízható támogatója és segítője. Ennek bizonyítékai az elmúlt évek sikerei és eredményei. A december 9-i választásokon közösen kell tennünk ennek megtartásáért.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium első alkalommal rendezte meg az „Együtt a Refiért” elnevezésű jótékonysági estjét az elmúlt szombaton. Nagy érdeklődés övezte a rendezvényt, amelyen egyházi méltóságok mellett sok, a Refi padjai közül kikerült, ma már sikeres közéleti és magánszférában már bizonyított személyiség foglalt helyet. Az RMDSZ parlamenti választásokon induló jelöltjei is fontosnak tartották a részvételt az eseményen, így Pataki Csaba és Maskulik Csaba szenátorjelöltek, illetve Szász Piroska, Kereskényi Gábor, Erdei D. István és Balogh Sándor képviselőjelöltek az esemény meghívottjaiként voltak jelen.

A rendezvény keretében  népdalokkal, néptáncbemutatóval és népmesemondással léptek fel a Refi elemi osztályos, gimnazista és líceumi diákjai. A nagy sikernek örvendő műsor kapcsán az eseményen részt vevő Erdei. Di István képviselőjelölt kihangsúlyozta, hogy amikor egy tanintézmény saját diákjaival és tanáraival ilyen sikeres műsort tud összeállítani, akkor látszik meg a igazán a közösségért végett munka legfontosabb része, ez az, amiért érdemes minden szinten dolgozni és küzdeni.

A díszteremben bemutatott műsor után vidám bállal folytatódott a rendezvény az iskola tornatermében. Itt Szilágyi Éva igazgatónő külön köszöntötte az RMDSZ megjelent képviselőit, kihangsúlyozva az elmúlt időszakban az iskoláért, és a helyi magyar oktatásért végzett munkájuk fontosságát.

Kereskényi Gábor képviselőjelölt köszönt beszédében arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy minden tenni akaró szatmári magyarnak egy közös célja kell legyen, elérni azt, hogy a megyében élő magyarságot ne lehessen félretenni. Rávilágított arra, hogy közösen a Refi vezetőségével sikerült elérjék azt, hogy az épület új szárnyába ne költöztessenek be más, román tanintézményt, biztosítva a minőségi magyar oktatást a tanintézményben. Pataki Csaba, továbbfűzve a közösségünk féltésének gondolatát intő jelként emelte ki, hogy azokban a közintézményekben, amelynek vezetőségéből sikerült kiseperjék a magyar vezetését már nyelvünk is lassan kiszorul. Nem veszik jó néven a magyar beszédet, a magyar ügyek képviseletét ezeken a helyeken. Kihangsúlyozta, ez az intő példa bizonyítja, hogy egységünket meg kell tartanunk, közösen kell fellépnünk a magyar oktatás támogatására vonatkozó ügyekben is.

A jótékonysági est jó hangulatú bállal zárult, az est bevételét az iskola rendbetételére fordítják majd a szervezők.



kapcsolódó

Hírlevél