Kelemen Hunor szövetségi elnök: Szatmár megye maradjon a miénk!

Kelemen Hunor szövetségi elnök: Szatmár megye maradjon a miénk!

„2012. június 10-én számunkra az a legnagyobb kihívás, hogy megőrizzük azt, amit az elmúlt 22 esztendőben elértünk” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök Tasnádon, Szatmár megyei körútjának első állomásán.

Itt az RMDSZ tasnádi szervezete egész napos bográcsfőző versenyt rendezett, amelyre több száz tasnádi magyar család és baráti társaság nevezett be. A jó hangulatú rendezvényen az RMDSZ elnöke rövid felszólalásban bíztatta a helyieket.

„Négy évvel ezelőtt sikerült magyar polgármestert választani Tasnádon. Véron András, az RMDSZ polgármestere bebizonyította az elmúlt négy évben, hogy a város minden polgárának a vezetője. Sok minden fejlődött, javult itt az elmúlt időszakban, a jövőteremtés feltételei változtak meg elsősorban. Ma Szatmár megyében, Tasnádon nem csak az etnikai arány alapján döntenek az emberek, hanem elsősorban az elvégzett munka, az elért eredmények számítanak. Véron András Tasnádon, Csehi Árpád pedig Szatmár megyében bizonyított úgy, hogy miközben a magyar ügyet képviselték, nem feledkeztek meg a román, a sváb vagy a roma nemzetiségű lakósok igényeiről sem. 2012-ben ezeket az eredményeket akarjuk továbbvinni. A választás nem csak jog, hanem kötelezettség is: szóljunk bele, ne engedjük, hogy kivegyék a döntést a kezünkből. Június 10-én hallgassunk a józanabbik eszünkre, őrizzük meg eredményeinket, és folytassuk a munkát” – hangsúlyozta felszólalásában Kelemen Hunor szövetségi elnök.  

„Négy évvel ezelőtt együtt kezdtem a munkát az önkormányzat élén Véron Bandi barátommal” - nyitotta beszédét Csehi Árpád Szabolcs. A Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta: „nem lettem volna a helyében, amikor összedőlt a polgármesteri hivatal egy fél éves mandátum után, amikor a legnagyobb ipari egysége leégett, amikor a csendőrlaktanyánál leépítések voltak, és amikor felröppent a hír, hogy a tasnádi kórházat bezárják. Összefogással azonban mindezeket a gondokat megoldottuk, sőt fejlesztettük a kórházat ennek a térségnek az igényei alapján. Szakembereket vonzunk a térségbe, illetve új gyerekgyógyászati osztály is létesül, melynek már befejeződött a közbeszerzése” - fejtette ki Csehi Árpád. A megyei tanács elnöke külön gratulált Véron Andrásnak az elért eredményekhez, hiszen példaértékű, ahogyan a térségbe vonzotta a befektetőket, és új munkahelyeket teremtett a tasnádiaknak, és a környező falvak lakosainak.

A tasnádi eseményen jelen voltak még Varga Attila és Erdei D. István parlamenti képviselők, valamint Günthner Tibor szenátor.

Geréb Miklós, Ákos község polgármestere a szövetségi elnök és a megyei tanácselnök jelenlétében számolt be az elmúlt 4 év megvalósításairól. Új polgármesteri hivatal épült, korszerű községi könyvtárat rendeztek be, amely része az országos Biblionet programnak, amely által internetkapcsolatot biztosítanak a település lakóinak. Feljavították a község útjait, korszerűsítették a közvilágítást, helyreállították a község iskoláit. Az új ivóvíz-rendszer 22 kilométer hosszú, amelyhez már több mint 100 család csatlakozott. A községnek új orvosi rendelője van, hamarosan pedig egy modern fogászati rendelőt is átadnak. Ákos már megnyerte azt a pályázatot, amelynek révén víztisztító és csatornázási-rendszer épül meg a községben. Geréb Miklós hozzátette, polgármesterként a község minden egyházát támogatta.

„A polgármester rövid beszámolójából is kiderült, hatalmasat fejlődött Ákos az elmúlt négy évben. Jó gazdája, tisztességes vezetője volt az elmúlt időszakban, a közösség nyer a legtöbbet azáltal, ha újabb négy évig vezetheti a községet” – jelentette ki az RMDSZ elnöke.

„Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Geréb Miklós polgármester jövőt épített a községben. Krasznamihályfalván és Ákoson a vízhálózat kiépítése is az ő közbenjárásának köszönhető, de a szennyvízelvezetés is a terveink között szerepel mindkét említett településen, valamint Újnémetiben is megépítjük a csatornahálózatot” - fejtette ki Csehi Árpád. Hozzátette: „a fejlesztés itt nem áll meg, hiszen a megkezdett munkát folytatni szeretnék június 10-e után is, melyhez az Önök támogatására van szükség!”

kapcsolódó

Hírlevél