Péter Ferenc: erős megyei képviseletet az erős településeknek

Péter Ferenc: erős megyei képviseletet az erős településeknek

Maros megye a központi régióban lemaradt a szomszédos megyékhez képest. Olyan megyei közigazgatási stratégiát kell életbe léptetni, amely vonzóvá teszi a beruházók számára az egyébként jelentős gazdasági fejlődésre alkalmas megyét” – fogalmazott Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei tanácsosi listájának vezetője, aki Brassai Zsombor, a Szövetség Maros Megyei Szervezet elnökének, Csép Éva Andrea, Szabó Albert, Bartha Mihály és Kolcsár Károly megyei tanácsos-jelöltek társaságában az Alsó-Kisküküllő menti településekre látogatott. Péter Ferenc hangsúlyozta, a lokális munkahely-teremtési gondokat hosszú távon megyei szinten kell megoldani.

Maros megye szállítási infrastruktúrája mind közúti, vasúti, mind pedig repülőtéri viszonylatban gyengén fejlett, a megyét be kell kötni az országos út- és vasúthálózatba, ugyanakkor Bukaresttel és más nagyobb romániai városokkal közvetlen repülőjárat-kapcsolatot kell teremteni. „Maros megye gazdasági fellendítésére vállalkozunk, azért dolgozunk, hogy lendületbe hozzuk a megyét” – mondta Brassai Zsombor.

A Szászbogács községhez tartozó Magyarsároson az RMDSZ idén nem indít polgármesterjelöltet, de megpályázza az alpolgármesteri tisztséget. A sárosiak, akik eddig a környéken kitermelő gázvállalatnál dolgoztak, a fiatalok jövőjéért aggódnak tekintettel arra, hogy a környéken nincsenek munkavállalási lehetőségek, még a közeli Dicsőszentmártonban sem.

Vámosgálfalva község a térség egyik legeredményesebb közigazgatási egysége, az első mandátumos Balog Elemér polgármester több megvalósítással büszkélkedhet – utakat aszfaltoztak, vizet vezettek, középületeket tataroztak és a közösség építésére is hangsúlyos figyelmet szenteltek.

Az RMDSZ megyei tisztségviselői több utcában is választópolgárokkal találkoztak, valamint a református egyház lelkipásztorával, illetve vezető pedagógusokkal. „Vámosgálfalva modellértékű önkormányzat az Alsó-Kisküküllő mentén, a jó menedzsmentnek köszönhetően jelentősen javultak az életkörülmények” – méltányolta Brassai a Szövetség helyi önkormányzati csapatának munkáját. „A borkultúra, a nagy hírnévnek örvendő szőlőtermesztés gazdasági és turisztikai potenciált jelent, amit a következőkben ki kell aknázni” – összegzett Péter Ferenc.

A Vámosgálfalvához tartozó Szőkefalvára is ellátogatott az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének kampánykaravánja.

kapcsolódó

Hírlevél