Pozitív kampányt terveznek Hunyad megyében

Pozitív kampányt terveznek Hunyad megyében

Tiszta, pozitív és építő jellegű kampányt terveznek Hunyad megyében az RMDSZ jelöltjei, akik nemcsak a magyar közösséghez, hanem az egész megye lakosságához fordulnak üzenetükkel. A kampány során mindegyik RMDSZ jelölt ismerteti szavazókörzetének prioritásait, amelyeket a Hunyad 2020 fejlesztési tervben összesítettek – derült ki azon a hétfői dévai sajtótájékoztatón, amelyen Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke és hat jelölt vett részt.

Takács Aranka tanár, az RMDSZ vajdahunyadi képviselőjelöltje elmondta, az egyik célja az önkéntességről szóló törvény módosítása, hogy az önkéntesen végzett munka, az európai országokhoz hasonlóan, itthon is számítson szakmai tapasztalatnak. A fiatal jelölt megteremtené a törvényes hátteret, amely hatékonyan fellendíthetné a Hunyad megyei kulturális turizmust. Takács Aranka beszélt továbbá a tanügyi törvényről, a jogszabályok következetességének, állandóságának fontosságát hangsúlyozta, mint mondta, kerülni kellene az állandó változtatást, amely lehetetlenné teszi a teljesítményt az oktatás területén.

Burján Gergely mérnök, az RMDSZ dévai képviselőjelöltjének egyik célkitűzése az adócsalás csökkentését lehetővé tevő jogszabályok megalkotása, amelyek szerinte a fenntartható gazdasági növekedés egyik alapfeltételét képezik. A jelölt elmondta, mandátum esetén Hunyad megyei problémák megoldásáért dolgozik majd, nemcsak a saját választókörzetét fogja képviselni.

Pogocsán Ferdinánd-Zoltán mérnök, a Déva – Vajdahunyad – Hátszeg körzet szenátorjelöltje elmondta, elsősorban a Déva – Vajdahunyad – Piski – Pusztakalán nagyvárosi övezet kiépítését hozná vissza a köztudatba. A szenátorjelölt az urbanisztikai tömbösítést megvalósíthatónak és hasznosnak tartja, ugyanakkor kidolgozna egy jobb, az ipari parkokra vonatkozó törvénykezést.

Kocsis Attila-Levente tanár, a Brád-Szászvárosi szenátorjelölt elmondta, prioritásai az oktatás – fejlesztés – népszerűsítés kulcsszavakra épülnek. Kiemelte, Hunyad megye érdekeit az oktatási és a fejlesztési tervek mentén kell képviselni. A mentalitásváltás és a fiatalabb generáció felkészítése, a versenyképes szakmai karrier megalapozása, nemcsak egyéni, hanem közösségi előnyt jelent – mondta a jelölt.

Kofity Zoltán mérnök, a Pusztakalán – Erdőhátság képviselőjelöltje elsősorban a fiatalokat és a környezetvédelmet érintő törvénykezésen dolgozna, különös tekintettel a védett természeti területekre.

Dezméri István mérnök, az RMDSZ brádi képviselőjelöltje, megyei kampányfőnök elmondta a Szövetség komolyan veszi a választási kampányt úgy, ahogy tette ezt mindig is az elmúlt 23 évben. A Hunyad megyei RMDSZ egy mandátum megszerzését tűzte ki célul, Dezméri István hangsúlyozta, mindegyik körzetben felkészült szakembereket jelöltek, így bármelyiküknek lesz lehetősége a parlamentben dolgozni, tudja egész Hunyad megye érdekeit méltón képviselni. A Hunyad megyei kampányfőnök kiemelte, az RMDSZ az egyetlen olyan szervezet, amely mind a 452 szavazókörzetben indított jelölteket, beleértve a 40 bukaresti és a hat határon túli körzetet is.

kapcsolódó

Hírlevél