Szabó József, a MIÉRT elnöke: Kelemen Hunor az ifjúságot is képviseli

Szabó József, a MIÉRT elnöke: Kelemen Hunor az ifjúságot is képviseli

„Mi, fiatalok mindig erőteljesen kivesszük a részünket a kampányokból, és lendületünkkel hozzájárulunk azok sikerességéhez. Az RMDSZ-nek egy hiteles, megbízható államelnök-jelöltje van Kelemen Hunor személyében, akit azért támogatunk, mert bízunk benne, és tudjuk, hogy képviseli az ifjúságot” – hangsúlyozta a közelgő államelnök-választással kapcsolatban Szabó József MIÉRT-elnöke augusztus 16-án, az ifjúságpolitika témájú 8. YOUTH FEST Fórumán. 

A Szilágysomlyó melletti strandon zajlott eseményen jelen volt Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke, Boncidai Csaba, Szilágyperecsen polgármestere, Szabó József, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke, Jakab Adorján, a MIÉRT elnökhelyettese, valamint Demyen István a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (SZiT) elnöke és Papp Lajos–Levente alelnök, MIÉRT elnökségi tagok.

 

Seres Dénes parlamenti képviselő a hallgatóságnak kiemelte: „az RMDSZ-re, mint egységre nagyon vigyázzatok, mert ebben van a magyarság ereje. Amikor átveszitek a helyünket,akkor is tudnotok kell, hogy ez mennyire fontos. Csak akkor van szavunk, ha az egységet meg tudjuk őrizni”, majd hozzátette: az államelnök-választás a legjobb alakalom arra, hogy elmondjuk, kik vagyunk, és mit akarunk, ilyenkor ránk is figyel a többség.”


A MIÉRT-nek az országos rendezvényei – az EU Tábor és az Akadémia megszervezése mellett – legfontosabb szerepe az érdekvédelem, az érdekegyeztetés és az érdekérvényesítés” – hangsúlyozta Jakab Adorján, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnökhelyettese, majd ismertette a fiatalokkal az új önkéntességi program kidolgozásának és megvalósításának lépéseit.

 

Az elnökhelyettes elmondta: a parlament nemrégiben megszavazott határozata értelmében szakmai gyakorlatnak számíthat a szakterületen végzett önkéntes munka. A Magyar Ifjúsági Értekezlet 2011-ben kezdeményezett konzultációt a romániai magyar ifjúsági- és civil szervezetekkel, illetve a megyei ifjúsági igazgatóságok vezetőivel azért, hogy javaslatokat fogalmazzanak meg az önkéntességi törvény kiegészítése kapcsán, majd ennek eredményét az RMDSZ felkarolta és eljuttatta a parlamentbe.

 

,,Sokszor abba a bűvös körbe kerülnek a fiatalok, hogy szakmai tapasztalat nélkül nem tudnak elhelyezkedni, de nem tehetnek szert tapasztalata, ha nincs munkahelyük. Ebből a körforgásból segít kitörni az új törvény, ennek köszönhetően már az egyetemi padokból kikerülve lehetőségük van a diákoknak szakmájukban elhelyezkedni” – mutatott rá Jakab Adorján.

 

Demyen István, a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke, a rendezvény főszervezője záróbeszédében kiemelte: „A SZiT mindig partnerére talált az RMDSZ-ben, és a Szövetség nélkül nem tudtunk volna idáig fejlődni. Az együttműködés során megtanultuk, hogyan osszuk meg ötleteinket és céljainkat, s így tudtak a legjobban képviselni bennünket, a fiatalságot”.

kapcsolódó

Hírlevél