Udvarhelyszék most többszörösen tud segíteni

Udvarhelyszék most többszörösen tud segíteni

Többszörösen tud segíteni Udvarhely, Udvarhelyszék, ugyanis több jelöltet bejuttathat a parlamentbe. Mindemellett a szórvány-magyarokat is segíti, nem beszélve arról, hogy a fővárosi magyaroknak is udvarhelyi képviselőt adhat. Ez az udvarhelyszéki emberek felelőssége a december 11-i választásokon – fogalmazott Birtalan József képviselőjelölt, aki az RMDSZ képviselőjelölt-listáját vezeti Bukarestben.

November 30-án a székelyudvarhelyi lakónegyedi fórumon vett részt Sebestyén Csaba képviselőjelölttel Birtalan József, aki a találkozó során figyelmeztette a jelenlévőket: a közöny az erdélyi magyar közösség legnagyobb ellensége a közelgő választásokon. Azt kell felmérni, hogy az egymás elleni verseny hiánya milyen nagy lehetőség nekünk, és ahelyett, hogy a közömbösségbe burkolózunk, használjuk ki ezt az esélyt, ami most a listás szavazással adatik a magyaroknak – mondta a jelölt.

Birtalan azt is hangsúlyozta, „hogy el kell dönteni, hogy bizonyítani tudjuk-e, hogy száz év után is vagyunk, létezünk, és maradni szándékozunk, vagy sem.” Leszögezte: nem az kérdés, hogy Sebestyén Csaba, Verestóy Attila bejut-e a parlamentbe, hanem, hogy tudunk-e jelezni a románságnak, hogy létezünk, s nem vagyunk megkerülhetők!

A szolidaritásról, együttérzésről tett tanúbizonyságot Udvarhelyszék, hogy a szórványból érkező Benedek Zakariást mint udvarhelyszéki képviselőjelöltet felvállalt – mondta a fórumon Sebestyén. Hangsúlyozta: az emberek saját felelőssége is, hogy megszólítsák ismerőseiket, barátaikat és a szavazás szükségességéről beszéljenek, mert tudni kell, hogy nyolc román párt mérettetik meg december 11-én, s ez a magyar közösség előnyére várhat.

Székelyudvarhelyen és Máréfalván – a tegnapi körút utolsó állomásán – is kifejtette: „az erdélyi magyar ügyeket nem fogják a románok felvállalni, világos, hogy a mi ügyeinket csak mi tudjuk kellőképpen képviselni.”   

Kovács Imre, Máréfalva polgármestere nemcsak szavazásra buzdította a falutársait, hanem felkérte őket, hogy mindenki a maga során városi ismerőseit is mozgósítsa, mert meglátásai szerint, a városnak lesz most szüksége a falura.  

kapcsolódó

Hírlevél