Új csapattal készül az ifjúság Hunyad megyében

Új csapattal készül az ifjúság Hunyad megyében

Hétvégén, október 19-20. között került sor a Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács (HUMMIT) tisztújító küldöttgyűlésére, valamint műhelytáborára a dévai Őzike ifjúsági táborban. Szombat délelőtt, a rendezvény megnyitóján a házigazdák részéről Széll Lőrincz, HUMMIT elnök, Takács Aranka, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének ifjúsági alelnöke, Dezméri István, a Hunyad megyei RMDSZ ügyvezető elnöke és Dézsi Attila, a Megyei Magyar Állandó Konferencia képviselője voltak jelen, továbbá Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, Bodor László, az RMDSZ programokért és ifjúságért felelős főtitkár-helyettese és Jakab Adorján, MIÉRT elnökhelyettes köszöntötték a fiatalokat.

„A HUMMIT mindig is a Magyar Ifjúsági Értekezlet szórványban működő tagszervezetei között egy példaértékű szervezet, amely mindig aktívan bekapcsolódott a MIÉRT és ezen belül a szórvány egyeztető fórum munkálataiba. A szervezet által elért eredmények nem csak a jó csapatnak, hanem egy jó elnöknek is köszönhetőek.” – indította köszöntőbeszédét Jakab Adorján MIÉRT elnökhelyettes, gratulálva Széll Lőrincznek és megköszönve a leköszönő elnök munkáját. A folytatásban pedig kihangsúlyozta: „az új csapattól is ugyanezt az eredményességet várjuk, ez a tevekénység, amely kezdetét vette nem szabad megszakadjon, a HUMMIT-ra jellemző lendület nem szabad lankadjon, hisz a következő időszakban is nagyon sok fontos feladat áll előttünk, többek között az EP választások keretén belül közösen kell dolgozzunk azon, hogy az erdélyi magyarság a jövőben is képviselve legyen az európai döntéshozatalban”.  

  

Dezméri István az elmúlt évek munkájára visszatekintve kiemelte: „bízom bennetek, hisz eddig még soha nem csalódtam az ifjúságban és azt tanácsolom nektek, hogy a továbbiakban is a magatok útját járjátok, ha segítségre van szükségetek, kérjétek, de tanuljatok meg megállni a saját lábatokon”.

 

„Fontos mozzanat egy ifjúsági szervezet életében, amikor megújul az elnökség” – hangsúlyozta Bodor László, hozzátéve, hogy: „ebben a folyamatban én azt kívánom nektek, hogy olyan csapatnak szavazzatok bizalmat, amely képes összefogni titeket és, amelynek vezetése és a ti munkátok által a szervezet értékei tovább élnek. Ugyanakkor azt kívánom nektek, hogy találjátok meg a saját, egyéni célok és a szervezet céljai közötti kapcsolódást, hisz az ifjúsági tevékenység akkor válik igazán széppé és eredményessé”.

 

A megnyitó folytatásában Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára a kampányok felépítéséről, valamint az európai parlamenti választások előkészítéséről tartott előadást, majd ezt követően a meghívottak a rendezvényszervezés, a közösségépítés és a kampányok különböző aspektusairól beszélgettek a fiatalokkal.

 

A küldöttgyűlés munkálatai délután a beszámolók áttekintése és a működése szabályzat módosítása által folytatódtak, majd a holnapi nap folyamán kerül sor az új vezetőség megválasztására.

 

kapcsolódó

Hírlevél