Bálint Margit

Bálint Margit

RMDSZ Nőszervezet - külpolitikáért felelős alelnök

Telefon:

Európa az otthonunk. Családommal Csíkszeredában élünk, és szeretünk itt élni.

Két gyerek édesanyja vagyok, végzettségem közgazdász.

Közel 20 éve dolgozom olyan intézményekben, ahol az erdélyi magyar emberek érdekeit tartjuk szem előtt: 2006-tól Románia Kormányában tanácsadóként, majd nyolc évet az Európai Parlamentben, Winkler Gyula RMDSZ-es európai parlamenti képviselő irodavezetőjeként. Jelenleg Hargita Megye Tanácsának a külügyi részlegét vezetem.

Tanulmányaimat Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen végeztem, majd Brüsszelben szereztem mesteri diplomát nemzetközi business menedzsment szakon.

Jelenleg az RMDSZ Nőszervezetének vagyok európai ügyekért felelős alelnöke.

Azért indulok az európai parlamenti választásokon, mert hiszek Európában. 

Hiszem, hogy azok az értékek, amelyek mentén az Európai Unió alapjai megfogalmazódtak a II. háború után, örökérvényűek: a béke, a jólét, az emberek szabadságának biztosítása.

A sok Európai Uniót érintő kritika ellenére, én azt szeretném, hogy az erdélyi magyarok, a gyerekeink egy olyan Európában éljenek, amely igazi otthont jelent nekik, ahol a problémájuk megoldásra talál, ahol a nők és férfiak egyenlő jogokat élvezhetnek, ahol szabadon tanulhatnak, dolgozhatnak, fejlődhetnek, utazhatnak, és amely Európára bármikor büszkék lehetnek.

kapcsolódó

Hírlevél