Sajtótájékoztató: „Partnerség a jövőért” protokollum aláírása

Sajtótájékoztató: „Partnerség a jövőért” protokollum aláírása

Kedden 11 órától Románia Kormánya a Fenntartható Fejlődés Főosztályon keresztül aláírja a „Partnerség a jövőért” elnevezésű protokollumot, amelyet a Koalíció a Fenntartható Romániáért Egyesülettel kötött. Az eseményen részt vesz Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, Borbély László államtanácsos és Dragoș TUȚĂ, a Koalíció a Fenntartható Romániáért Egyesület képviselője.

A megállapodás aláírása a 2030-as menetrend alapelveinek hatékony végrehajtásának kontextusában történik, Románia Fenntartható Fejlődési Stratégiája révén, amely megközelítés a társadalom minden szereplőjének támogatását és részvételét igényli. A Fenntartható Románia Koalíció mintegy 50 szervezetet tömörít a civil- és a magánszférából.

Az eseményre szeretettel várják a média képviselőit. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A járványügyi helyzet miatt csak 14 személy (sajtóorgánumként egy) lehet jelen a sajtó részéről. Részvételi szándékukat jelezzék (a sajtóorgánum, a résztvevő személy neve, személyigazolvány száma, telefonszám megjelölésével) a dezvoltaredurabila@gov.ro e-mail címen.

A sajtótájékoztatót élőben közvetítik a kormány Facebook-csatornáján.

Kapcsolattartó személyek:

Aniela Pascu, BORBÉLY László sajtótanácsosa (0765 462 578)

Zahoránszki Brigitta, KELEMEN Hunor sajtótanácsosa (0751 138 318)

kapcsolódó

Hírlevél