RMDSZ: három új sportberuházást indítunk el

RMDSZ: három új sportberuházást indítunk el

Három új sportlétesítmény felépítésére biztosít finanszírozást a fejlesztési szaktárca, Erdély három településén biztosítjuk, bővítjük a sportolási lehetőségeket – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.

Nem is olyan rég azt mondta nekem valaki, hogy az embereket nem érdekli az a sok hír, amit lassan két éve közzéteszünk „ilyen meg olyan” beruházások építéséről vagy felújításáról. Ha valamiben egyet tudok érteni vele, hogy bőven van miről beszámolni – talán el is sikkad a sok információ. Minden mással viszont vitatkoznom kell, hiszen kit ne érdekelne, hogyan fejlődik saját települése, hogy minden nehézség ellenére végre komoly pénzösszegeket fordítunk beruházásokra, az erdélyi, romániai emberek mindennapjainak megkönnyítésére? Erdély, Partium az otthonunk, de az ország többi része is fejlődik – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

Minden sportberuházással az egészséges életmódot támogatjuk, biztosítjuk a gyermekek számára a szükséges infrastruktúrát ahhoz, hogy megtanuljanak úszni, a felnőttek számára pedig a sportoláshoz való hozzáférést – nyilatkozta Cseke Attila.

Új tanuszoda épül Déván, Hunyad megyében, ahol a diákok úszni tanulhatnak, hétvégén és tanórák után pedig bárki sportolhat. A tanuszoda medencéje 25x15,4 méteres lesz, 6 úszósávot alakíthatnak ki benne, mellette pedig 124 férőhelyes lelátókat. Az épület alatt hőpumpákat létesítenek, így az uszoda működtetéséhez szükséges energia felét megújuló erőforrásokból nyerhetik. Az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium közel 30 millió lejt biztosít a beruházásra.

A Kovászna Megyei Bardoc településhez tartozó Erdőfülén új sportcsarnok épülhet a fejlesztési minisztérium finanszírozásával. A sportcsarnok földszintjén kosárlabda, röplabda, tenisz és kézilabda mérkőzésekre felszerelt és felfestett pálya lesz, mellette öltözőkkel, zuhanyzókkal, az emeleten pedig egy 180 férőhelyes lelátó. A beruházásra 11 millió lejt biztosít a szaktárca.

Gyulakután, Maros megyében labdarúgó pályák és uszoda is épül. A gyepespályát 372 férőhelyes lelátóval építik, így helyi mérkőzéseket szervezhetnek rajta. A műfüves, bekerített pályát éjszakai világítással látják el, a kinti, úszómedence pedig 25x15 méteres lesz. A pályák és a medence melletti épületben öltözők, zuhanyzók és sportszertár lesz. A fejlesztési szaktárca 10 millió lejt biztosít a beruházásra.

kapcsolódó

Hírlevél